Zobacz pełną wersję : centralny VIgen
Przestał mi działać centralny czy on jest podłączony na jakiś bezpiecznik czy bezpośrednio do modułu ?Gdzie w VI genie jest ten moduł od centralnego ?(podobno nawet jak się zepsuł moduł to będzie on przewodzić ?)
chudypiter
15-08-10, 19:26
Po lewej stronie przy nogach kierowcy.
Sterownik centralnego jest fabrycznie zamontowany w drzwiach kierowcy.
to w końcu gdzie w drzwiach czy przy nogach kierowcy ?
Powiem tak fabrycznie w budach ; EG3,4,5 , EJ 6,9 były w drzwiach kierowcy.
w każdym civicu do 2000r jest w drzwiach kierowcy, jedynie w angielkach jest w drzwiach pasażera
A jak ten sterownik wyglada?? Bo generalnie ja u siebie w ej6 mam tak ze od pasażera sie zmyjaką drzwi ale po zaonczeniu alarmu a od kieropwcy nie ?? jak wyglada silownik
http://a.imageshack.us/img521/7138/dsc0147g.th.jpg (http://img521.imageshack.us/i/dsc0147g.jpg/)
Tak wygląda w 5 gen...
PS. Jak by co, mam do sprzedania (ten konkretny ze zdjęcia):o
w 6gen 5d jest w drzwiach pasażera
podłaczę się pod temat
ja mam taki problem...
jak zamykam auto z kluczyka czy to z pilota to zamykają mi się tylko drzwi od kierowcy
zaś jak mam juz wszystkie drzwi ręcznie zamknięte i otwieram auto czy to kluczykiem czy pilotem to otwierają się wszystkie
co może być przyczyną tego że przy zamykaniu auta nie chcę mi się klapnać inne zamki? tam jest w drzwiach kierowcy jakiś czujnik który za to odpowiada czy jak?
Jest styk master który za to odpowiada.
Chipsy2 a gdzie się ten teges to znajduje? :D
Gdzieś przy kasecie zamka. Oczywiście w drzwiach kierowcy.
W ej9 znajduje się w drzwiach kierowcy więc w ek3,4,9 też powinien tam być.
A sprawdzałeś może bezpiecznik w puszeczce pod maską?
Ja kiedyś przypadkowo go spaliłem i nie chodził centralny.
Podłącze się pod temat.Mam taki problem w ej9 zamykają mi się dzwi z pilota tylko od pasażera raz się otworzą a raz nie i przy zamykaniu słychać jak siłownik skrzypi lub piszczy ciężko ten dzwięk określić.Rozbierałem boczek ale nic tam niepokojącego nie znalazłem.Może ktoś wie co jest grane?
Wymień siłownik. Powinno wszystko chodzić, ostatnio kolega miał te same objawy ale w ep2 czyli modelu civica wyżej. Wymiana siłownika rozwiązała problem.
Jak rozbierales to zmierz czy silownik dostaje +12VDC, bedziesz miał pewność czy to siłownik ale jak kolega wyżej mówił, po objawach mozna typować siłownik.
pzdr,
Ogarniete było małe zwarcie do masy i przy okazji strzelił bezpiecznik,wymieniłem go i dałem nowy siłownik i wszystko działa jak nalezy:)dzieki za podpowiedzi.
podłączę się pod temat ;D ale u mnie to błachostka ;)
pamietam że na początku kupna auta przy centralnym zawsze migały mi awaryjki w tej chwili już nie a ostatnio dokładnie wczoraj po włączeniu centralnego po zamknieciu drzwi był jeszcze taki jakby sygnał pochodzący z drzwi i zastanawiam się co się dzieje o_O nie wiem czy mam standardowy centralny bo pilot mam firmy "spy"
miał ktos może taki problem?
pzdr.