Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Duży głośnik do auto -podłączenie...

Dasibe
15-08-10, 00:01
Witam!
Zastanawiam się czy nie wsadzić do auto dużej skrzyni która służyła w domu .Wychodzą z niej tylko kable "+" i "-" ... Obecnie w aucie mam tylko z przodu głosniki...Jak to podpić ,aby z głowa to współpracowało... Sorry,ale w kwestii kabli jestem zupełnie blady...
Z góry dzięki za odpowiedz,pozdr HEJ!

LechuLK
15-08-10, 00:06
musisz mieć wzmacniacz do tego subwoofera i kupić specjalne kable do zasilana tego wzmaka.

reaktor
15-08-10, 00:17
ja mam sub podłączony bezpośrednio do aku , a sygnał idzie ze wzacniacza

Dasibe
15-08-10, 01:06
Czyli bez wzmacniacza t nie jestem w stanie tego podłączyć ... ?>

karpik85
15-08-10, 01:15
Podłączysz ale nie zagra na maksimum swoich możliwości albo nie zagra w ogóle jesli to faktycznie coś dużego. Kup wzmacniacz, nawet jakiś tani i będzie grać. Bo z tego co widze to mówimy o samym zagraniu, a nie o jakości tego grania.

Dasibe
15-08-10, 01:23
To starego typu kolumna głośnikowa uniwersalna z wbudowanym cykaczem,basowym i takim mniejszym jak od wierzy... Chodzi mi aby cis po prostu na tyle grało bo obecnie to głosniki z przodu porażka... Nie licze na mega car audio nie potrzebuje tego ;)
I teraz jak te kable puścić ? Jakies dodatkowe potrzebne;>?

locdog
15-08-10, 01:30
post do usuniecia

locdog
15-08-10, 01:31
Skad Ty w ogole jestes, ze takim dziwnym jezykiem piszesz?
Ale tak tak, podlacz sub bezposrednio do aku i zobacz co sie stanie.
W maluchu ta instalacje robisz czy gdzie?

http://www.lostrepublic.us/Graphics/DoubleFacePalm.jpg

karpik85
15-08-10, 01:39
To starego typu kolumna głośnikowa uniwersalna z wbudowanym cykaczem,basowym i takim mniejszym jak od wierzy... Chodzi mi aby cis po prostu na tyle grało bo obecnie to głosniki z przodu porażka... Nie licze na mega car audio nie potrzebuje tego ;)
I teraz jak te kable puścić ? Jakies dodatkowe potrzebne;>?

I gdzie Ty tą kolumne wstawisz > Do bagażnika ? to dopiero będzie pyta a nie granie :D

Dasibe
15-08-10, 03:22
Aha.Tyle odpowiedzi,a nadal zero konkretnych informacji...

locdog
15-08-10, 09:24
Bo tu widocznie nikt nie zna sie na wstawianiu starych kolumn "takich jak od wiezy" do bagaznika. Wiesz co to w ogole jest impedancja glosnika?

januwek
15-08-10, 09:39
zestaw kalbi do wzmaka musisz kupić. plus ciągniesz bezpośrednio z aku do wzmaka do bagażnika (bo tam przeważnie sie montuje wzmaka) minus łapiesz sobie do jakiejś śruby w bagażniku np od pasów bezpieczeństwa. i to dajesz w jednym progu a w drugim żeby nie było zakłóceń dajesz chince od radia do wzmaka (kabel impulsowy jeśli dobrze pamietam) i swoja kolumne bezpośrednio do wzmaka. Tylko nie zapomnij o bezpieczniku pod maską jak najbliżej akumulatora żebyś w razie przebicia się nie spalił

locdog
15-08-10, 09:47
ps.
a ustaliles juz moze, czy w Pile na ul. Stańczyka sa domki, bloki, firmy, czy zywoploty?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?85023-Oszustw-!-Proszę-o-pomoc-ludzi-z-Piły...

rewelacyjne te wątki zakladasz, bez kitu :D

aaaaaaaa w ogole to polecam zadac to pytanie na http://www.audiocar.pl/forum/forum.html
podeslij koniecznie link do topicu, bo chcialbym poczytac odpowiedzi :D