Zobacz pełn± wersję : Nagly wzrost mocy - subiektywny ;) ?
Witam,
autko 160kkm, d14a8, 90KM, aero :)
Ogolnie jezdzi, jestem bardzo zadowolony. Do wymiany mam chyba koncowke drazka
bo na nierownosciach, kostce chrubota z ukladu kierowniczego.
Ale w czym rzecz.
Ostatnio cos mi "chruplo" przy cofaniu - z okolic kola ?! - POWIECIE SMIESZNE - ale
chyba od tego czasu ?! zauwazylem, iz moja Hania ma "wiekszego kopa" ?!
I co Wy na to ?
Silnik sie przypadkiem odmulil ;) ? Inna benzyna ? - tylko dziwne ze wyjezdzilem 4/5 baku
?
Co innego ? Mozliwe zeby pasek przeskoczyl ??
Paliwa zuzywa troche wiecej... znaczy sie przejezdzam okolo ~610 do zapalenia sie rezerwy.
A teraz juz wskazowka prawie lezy i mam 530. :/
Jakies sugestie ? Na co zerknac, co sprawdzic ?
Czy wymyslam ?
Pozdr ;)
jak chruplo przy kole to moze byc lozysko, wymieniasz cala piaste. nie wplywa to na poprawe osiagow. moze ci sie zdaje po prostu
Może być też przegub, miałe¶ skręcone koła? Co do spalania to też się borykam z tym problemem. Też mi przejeżdża około 550 km na jednym zbiorniku. Planuje dzi¶ zresetować kompa, bo od kiedy mi robili audio tego nie zrobiłem i cu¶ tam może być.
Ostatnio cos mi "chruplo" przy cofaniu - z okolic kola ?! - POWIECIE SMIESZNE - ale
chyba od tego czasu ?! zauwazylem, iz moja Hania ma "wiekszego kopa" ?!
:lol: Regula jest taka ze jak cos chrupnie to jezdzi gorzej lub wogule a z okolic kola to co moglo "chrupnac" wachacz przegub lozysko.... a te elementy jak wiadomo nie maja duzego wplywu na przyspieszenie ;)
Co innego ? Mozliwe zeby pasek przeskoczyl ??
pewnie ze mogł zawsze moze, ale wtedy bys odczul zmiane w druga strone, chyba ze miales zle ustawiony rozrz±d i przeskoczył w prawidłowe miejsce ale tożto jakis cód musiałby sie wydarzyć
Pozatym ostatnio na forum duzo sie mowi ze schodzi na "psy" ten temat wydaje mi sie ze jest tego przykladem...
jak wy jezdzicie?? 3 tys i zmiana biegu?? ja wiecej jak 450 na baku w miescie jeszcze nei zrobilem???!!!???
Jinjet, masa Twojego pojazdu jest sporo większa. W lecie masz dodatkowo "szpojlery", a w zimie s± niższe temperatury (dłużej chodzi na ssaniu). Nie ma bata - będzie więcej pić.
Windykator
06-11-06, 18:54
U mnie mniej niż 10l/100km też nie bierze :(
to sobie pogdybalismy...
zabawy z przegubem juz przerabialem ;)
a co do rozrzadu to raczej ufam mojemu mechanikowi i tez mi sie wydaje oraz mam nadzieje
ze prawdopodobienstwo przeskoczenia zabka w rozrzadzie jest nikle ;)
ale warto bylo dyskusje troche rozgrzac :D
Co do:
Pozatym ostatnio na forum duzo sie mowi ze schodzi na "psy" ten temat wydaje mi sie ze jest tego przykladem...
to po czesci sie zgadzam... wrocilem na forum po ~6mcach i odczuwam zmiane...
powtarzaja sie tematy i inne takie...
a gdzie szukaj... ?!
Pozdrawiam i dzieki za sugestie... pozytywne i negatywne
Jezdze dalej i ciesze sie z wiekszego speeda ;)
a spalanie...
coz ;) zima idzie ;) korki i inne takie, z tym ze do pracy mam 1/2 szosy :/
stad
wydaje mi sie moj wynik troszke przyduzy :(