Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne trzeszczenie

Pedros
06-11-06, 14:15
Witam
Mam problem z pojawiajacym sie czasami metalicznym trzeszczeniem. pojawia sie najczesciej na zakretach (najczesciej w prawo, ale przy 5 osobach w srodku trzeszczalo nawet i na prostej). strasznie wkurzajacy dzwiek, mam wrazenie jakby podloga mi sie rwala pod siedzeniem ;) Dziwne jest to, ze pojawia sie sporadycznie, czasami nic nie slychac. najgorzej jest podczas jazdy po kaluzach, po deszczu. jak ktos sie domysla o co moze chodzic, z gory dzieki za sugestie

bartol
06-11-06, 14:51
Witam
Mam problem z pojawiajacym sie czasami metalicznym trzeszczeniem. pojawia sie najczesciej na zakretach (najczesciej w prawo, ale przy 5 osobach w srodku trzeszczalo nawet i na prostej). strasznie wkurzajacy dzwiek, mam wrazenie jakby podloga mi sie rwala pod siedzeniem ;) Dziwne jest to, ze pojawia sie sporadycznie, czasami nic nie slychac. najgorzej jest podczas jazdy po kaluzach, po deszczu. jak ktos sie domysla o co moze chodzic, z gory dzieki za sugestie

Szukaj w archiwum bylo o tym niedawno...Najrpawdopodobniej sprezyny trzeszcza i mam to samo jak tylko popada :neutral:

K@p3K
06-11-06, 18:09
na moje to nie trzeszcza sprezyny tylko gumy, a dziwke roznosi sie przez metalowe elementy przez co ma metaliczny podziek:D...:]ale moge sie mylic..w akzdym razie ja bym to olal...podglosnij radio i bedzie git:)

bartol
06-11-06, 18:11
na moje to nie trzeszcza sprezyny tylko gumy, a dziwke roznosi sie przez metalowe elementy przez co ma metaliczny podziek:D...:]ale moge sie mylic..w akzdym razie ja bym to olal...podglosnij radio i bedzie git:)

Mowisz o tulejach metalowo gumowych w wahaczach?

K@p3K
06-11-06, 18:23
dokladnie i na przegubach i na wszystkich gumowych scierwach co sa suche i jak dostana wody to trzeszcza:)

kiero
06-11-06, 18:46
jest to piasek(lub ewent. rdza) miedzy zwojami sprezyn mam to samo ....

Mattmax
06-11-06, 22:16
eee.... :570: mam to samo,ostatnio cały czas pada i bardzo to jest to wku...denerwujący dzwiek :evil: takie jakby trzeszczenie,szuranie lekkie pukanie(zaznaczam ze nie tuleje-wymienione:) ) jest na to jakas rada??? :D moze ktos juz zlokalizował przyczyne i ją usunął?? pozdrawiam :twisted:

K@p3K
07-11-06, 00:13
kiedys slyszalem ze o ile to gumy to sie wstrykuje olej do srodka czy jaos tak;/ nie wime dokladnie..noa jak piasek czy tez rdza to polecalbym oczyscic:]

bartol
07-11-06, 00:24
dokladnie i na przegubach i na wszystkich gumowych scierwach co sa suche i jak dostana wody to trzeszcza:)

tulejki mam wymienione...a wyraznie skrzypi na sprezynach (wydaje odglosy jakby ja ktos rozciagal) bynajmniej u mnie ale mam obnizony zawias wiec moze to wplywa posrednio na te odglosy :roll:

K@p3K
07-11-06, 00:51
ej jak sie dobrze zstanowie to tez mi casem cos zatrzeszczy...ale oglnie to mam to w powarzaniu bo przecierz to szczegoly nie wplywaja na jazde...ze se zatrzeszczy cos raz tam na jkis czas...jakby sie tak przejmowac wszystkim to by wyszlo ze pol samochodu musiz zmienic:P..:)