Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Deska rozdzielcza oraz przyciski funkcyjne obok - podświetlenie

Malicha
13-08-10, 20:01
Macie czasem problem, że połowa deski sie nie świeci, a po uderzeniu (pogłaskaniu) zapala się :):), to samo z przyciskami funkcyjnymi, klima, tylna szyba itp. Ciach w deske i jest ok na dłuższy czas. Coś z okablowaniem, coś nie styka ?

marekctr
13-08-10, 21:07
Kończą się żarówki.
Czas je wymienić.

Pietrek215
16-08-10, 01:16
Jest gdzieś manual na forum o demontażu radia fabrycznego i wymianie żarówek.
Za pierwszym razem jakieś 20 minut :p

maciex
16-08-10, 03:42
http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=1014 oto link :)

Krzysztofik
12-09-10, 17:32
A czy ktoś wie gdzie mozna w wawie to zrobić no oczywiście poza ASo bo tam krzyczą za wymiane 200zł. a nieche czegoś popsuć samemu.pzdr

marioZ
12-09-10, 20:29
sam wymień żarówki, koszt jednej takiej w przycisk np.:"klimy" 2 zł. Ja w weekend wymieniałem od regulacji świateł i lusterek. Lutownica w rękę i jedziesz, po co płacic innym. No bo wiesz własny samochód trzeba poznawać

ar.z
17-10-10, 20:17
A tak wogóle to ja nie wiem, które zarówki mam spalone:)
Czy ktoś mógłby zrobić szybką listę, albo zdjęcie co ma się świecić wewnątrz w civicu 2001-2005.
Będę wdzięczny, bo po co rozbierać cały samochód.

Krzysztof1969
17-10-10, 21:40
Podświetlanie na drzwiach kierowcy "AUTO", sterowanie światłami pod kierą, Podświetlanie przycisku awaryjnych, przełączniki nawiewu, kierónku i ciepło zimno, światełko w popielniczce, włącznoki podgrzewanie szyby tył, klima, obieg wewnętrzny, podśwoietlanie zegarów, radio. I ewentualne el. lusterka jak są.

bystry69
20-10-10, 18:08
a ja mam taki problem ze nie swieca mi prawe wskazniki temp,paliwa itp..ogolnie cala prawa strona ciemna...jak wymienic i co kupic? chodzi mi tez zeby kolor byl taki jak jest(pomarancz?)

marioZ
20-10-10, 19:42
no to odkręć całość i zobacz czy żarówka nie jest normalna *biała* a nałożone może być tylko gumowa folia. Ja tak mam tyle że kolor zielony ;)

bystry69
20-10-10, 19:54
poczekam moze ktos cos napisz bo juz rozbieral;p nie chce rozkrecic a potemsmigac z rozkreconym bo musze smigac codziennie autem;p

Krzysztof1969
21-10-10, 08:41
Ale o co chodzi? Przecież jak zdjąć konsolę jest tu opisane kilka razy.

bystry69
21-10-10, 14:37
chodzi mi o konsole tylko o wskazniki...inaczej mowiac zegary itp..nie podswietla sie prawa strona zegarow..mam czas tylko w niedziele zeby sie za to zabrac i nie wiem jakie tam sa zaroweczki czy cos...bo jak rozkrece to nie wiem czy w niedziele dostane jakies mega niewiadomo jakie..;/ wiec moze ktos wie co tam sie kryje to zakupie :(

Krzysztof1969
21-10-10, 16:03
Opuść kierownicę maksymalnie w dół teraz z dołu musisz pociągnąć do siebie ramkę tą czarną tak dosyć mocno. Pod ramką 3 wkręty. Uważaj żeby nie wypadła spinka z górnej części ramki bo u mnie wypada. Żarówki bezcokołowe nie pamiętam dokładnie ale W5W lub W3W T10 te w podświetlaniu zegarów a kontrolki to 1,2W T5. Jak raz świeci a raz nie to ja bym podejrzewał raczej brak styku w gniazdku żarówki. Może wtyczka nie dociśnięta.

misiek991
21-10-10, 17:16
A orientuje sie ktoś jakie są zarówki w podświetleniu pokręteł od ogrzewania bo nie świecą mi wsyztskie 3 pokrętła.

Krzysztof1969
21-10-10, 17:50
Są dwie żarówki T5 1,2W

bystry69
22-10-10, 15:28
krzysztof dziekuje Ci bardzo..kontrolki swieca nie dzialaja tylko wskazowki od paliwa i temp. te zarowki co wypisales to bez problemu dostane na stacji paliw wiec spoko. ale tylko powiedz mi jedno..podswietlenie mam na pomaranczowo(biale tarcze) wiec zarowki sa normalne biale tylko blaty maja folie od spodu pomaranczowa czy cos?

Krzysztof1969
22-10-10, 16:35
Mają pomarańczowe kapturki, dostaniesz je w sklepach elektronicznych w różnych kolorach. Przeważnie da się je zdjąć i zastosować ponownie. Mogą być przypieczone ale jak delikatnie będziesz zdejmował to się nie porwą. Możesz też kupić żarowki już w kolorze ale słyszałem że farba jest kiepska.

Kup sobie kilka T5 i kilka T10 zapas zawsze się przyda.

piero77
22-10-10, 19:11
Panowie wymieniałem dzisiaj żarówki w pokrętłach i wszystko poszło szybko poza tym że wypadła mi jedna spinka trzymająca linkę od temperatury nawiewu i wpadła gdzieś nie mogę jej znaleźć.
I teraz moje pytanie nie wiecie gdzie mogę taką dostać chodzi o tą na zdjęciu.
http://members.upcpoczta.pl/k.pietryka2/13_180.jpg

Krzysztof1969
22-10-10, 19:34
Szukaj najczęściej itak spada na sam dół za plastki, za popielniczkę. Może w ASO albo na Allegro ale ciężko będzie.

piero77
22-10-10, 19:43
No nic jutro muszę wyjąć znowu kokpit i poszukać dokładnie mam nadzieję że się znajdzie do się zimno robi a nie ma ciepłego powietrza ale podświetlenie jest:D

Krzysztof1969
22-10-10, 22:42
No coś za cos hehe, ale po co odpinałeś linkę? Wez latarkę i szukaj.

piero77
22-10-10, 23:02
Bo nie mogłem inaczej wytargać konsoli

Krzysztof1969
23-10-10, 10:12
Nie skorzystałeś z opisów i manuala. Przecież wszystko masz opisane po kilka razy to samo tylko innymi słowami. Trzebabyło wypiąć pod kierownicą. Żeby było miejsce zdejmij obudowę kierownicy i odkręć czarną blachę z prawej strony pedałów, żeby można było manewrować kablami. Ja odpinam to bez zdejmowania plastików. Trzeba tylko wepchnąć rękę między kablami, zdjąć z oczka, i odhaczyć z chwytaka. To naturalne że ci spadło tam nie ma miejsca żeby włożyć rękę i założyć tą sprężynę... Poza tym jak źle wyregulujesz dlugość pancerza nie będzie się do końca otwierać nagrzewnica. Nie polecam odpinania linkek przy konsoli chodzby ze względu na fabryczną regulację. Mogło spaść na sam dół wtedy bedziesz musiał zdjąć popielniczkę, i plastiki ewentualnie tunel jeśli go masz.

piero77
24-10-10, 09:27
Znalazłem wszystko gra założyłem spinkę ale za drugim razem już to zrobiłem książkowo:D
Acha taka spinka w ASO 8,50zł ale nie będzie potrzebna.

maccg
27-10-10, 15:27
Witam też mam problem z podświetleniem pokręteł od nawiewu, link jak zdjąć konsolę nie działa, jeśli jest gdzieś jescze dokładnie to opisane dajcie znać, dzięki

Krzysztof1969
27-10-10, 19:09
Niie działa bo Honda Śląsk nie działa a z tamtąd ja z resztą jako pierwszy zamieściłem ten link. Skopiowałem sobie zdjęcia niegdyś jeszcze. Mogę Ci je podesłać. Podaj mi adres na pri.

maccg
31-10-10, 19:50
mam jeszcze pytanie czy do wymiany żarówek podświetlających przyciski od klimy, podgrzewania tylnej szyby, obiegu zamkniętego też trzeba zdemontować całą konsolę

Krzysztof1969
01-11-10, 09:05
Tak bo nie wyjmiesz przycisków.

slaslu
18-11-10, 17:04
wymieniał ktoś z was może w sedanie podświetlenie przycisków od podgrzewania tylnej szyby, AC i od całego klimatronika na ledowe? pytam ponieważ dobrałem się do przycisków i jest tam żaróweczka z drucikami- oznaczenie R3 i zastanawiam się czy dioda ładnie to oświetli ponieważ ma dużo mniejszy kąt świecenia od żarówki

Lewy
18-11-10, 19:09
Uważam to za trochę chore, żeby wymienić żaróweczkę pod jednym przyciskiem od klimy trzeba rozebrać pół deski i poświęcić na to pół dnia, ryzykując jeszcze że coś się połamie po drodze. Odechciewa się normalnie :(

nowo
18-09-12, 15:02
"Macie czasem problem, że połowa deski sie nie świeci, a po uderzeniu (pogłaskaniu) zapala się , to samo z przyciskami funkcyjnymi, klima, tylna szyba itp. Ciach w deske i jest ok na dłuższy czas. Coś z okablowaniem, coś nie styka ?" Czyli pomaga wymiana żarówek ?? Bo mam niestety ten sam problem.

mloodzian
19-09-12, 09:42
wymień żarówki na nowe i będzie dobrze

kamilen
19-09-12, 10:09
Tylko wymień wszystkie od razu bo nie jest to prosta robota a jak niektóre jeszcze nie wysiadły to i tak wkrótce wysiądą. Przy okazji przeczyść połączenie między oprawką od żarówki a gniazdem bo tam też może być problem ze stykiem.