Zobacz pełną wersję : Dlaczego tak jest [foto]
Witam posiadam civica coupe z 94 roku. Doprawadzam ją powoli do stanu seryjnego i przyszedl czas na karoserie ...
I tu moje pytanie czemu jest tak bardzo wszystko nie spasowane chodzi mi o duza przerwe miedzy zderzakiem a maska. Przyczyna nie sa napewno brewki ktorych juz niema. Maska nie jest za wysoko bo dobrze sie zamyka i jest rowno spasowana z bokami (blotnikami) i wydaje mi sie ze jest tez oryginalna (naklejka pod spodem) Przedni pas byl rowniez nie bity naklejki i po zdjeciu zderzaka wszystko wyglada tak jak powinno. (brak sladow prostowania naciagania pogiecia lakierowania ) Czemu tak to wszystko wyglada czy jest to moze zderzak nie od tego modelu? moze sa inne przednie reflektory?
Pomożcie... Od czego zaczac aby wszystko bylo dobrze spasowane i co mzoe byc przyczyna takiego a nie innego spasowania.
http://strony.aster.pl/error/foto.jpg
dla mnie to jednak to auto bylo w jakis sposób bite, albo w inny sposób naruszona konstrukcja przodu
ciezko po focie oceniac, ale szczelina z lewej strony jest szersza niz z prawej oraz z lewej róg maski siedzi niżej niż błotnik
problemem jest najprawdopodobniej pas przedni, być może dolny jest też cofniety, przez co zderzak jest bardziej "wciagniety" do dolu
samo sie tak napewno nie zrobilo
[ Dodano: Nie Lis 05, 2006 21:18 ]
edytowalem post i zamiescilem tylko link, gdyz fota rozjezdzala ekran do 42 cali ;)
Jak najbardziej sie zgadzam ze samo sie nie zrobilo, ale faktycznie ja tez mam wrazenie ze pas dolny jest wepchniety delikatnie do srodka przez co moze ciagnie zderzak ale teraz zderzak na dole nie jest juz przykrecony, Bylo uderzone w lewy blotnik.
Daj fotki z komory silnika to pogdybamy :>
Niestety slaba jakosc. Komora Silnika
http://strony.aster.pl/error/komora2.jpg
http://strony.aster.pl/error/komora.jpg
na dole resztki TJUUNINGOWYCH BREWEK :lol:
szalu nie robi..szczegolnie wydech masz panie do dupy...a to ze jest krzywo...pewnie walona i to nie choodo, skoro takie duzo przesuniecie:)...a moze po prostu ktos nie do konca dobrze zamontowal pas przedni roznie to bywa:/
masz panie do dupy
:D to jest Pani :P
rzeczywiscie strona pasazera ucieka.. wyglada ze na prawde byla jednak bita i zostala niestarannie poskladana.
po zdjeciach trudno jest cos wiecej powiedziec. jesli masz mozliwosc to odwiedz dwuch, trzech blacharzy, popytaj i porownaj ich oceny.. koszt wyciagniecia tego moze byc jednak niemaly
wyglada ze na prawde byla jednak bita
io kolorek jakby troszkę inny w tej komorze silnika
szalu nie robi..szczegolnie wydech masz panie do dupy...a to ze jest krzywo...pewnie walona i to nie choodo, skoro takie duzo przesuniecie:)...a moze po prostu ktos nie do konca dobrze zamontowal pas przedni roznie to bywa:/
daj troszke na luz z takim komentarzem...
gdzie widzisz ten wydech do dupy?????????? skorodowana osłona kolektora? 90%aut tak ma...
a wracajac do sedna sprawy po tych zjeciach ciezko cos zobaczyc... jedyne co mi sie nasuwa to ze pas przedni jes lekko podięty w dól... tak jakby było pod cos wjechane autkiem i dlatego nie ma duzych zagniecen tylko własnie obniżenie... do tego moze jeszcze trzeba podgiąc te "wąsy" które podtrzymuja zderzak z przodu (te pod reflektorami) - to też moze byc częsciowo przyczyną...
tak czy inaczej trzeba by to moze rozłożyc i dokładnie obejrzec bo tak na odległosc to trudno zdiagnozowac... moze byc cos mocniej uderzone a może tylko to niechluj składał i trzeba poprawic...
a że było uderzenie to sugeruje nowa chłodnica...
ps. widze, że brewek juz nie ma.... ja bym jeszcze zdemontował te spryskiwacze - straszne są... :wink:
na zdjęciach silnika widzę, że chłodnica jest całkiem nowa, aż świeci świerzością...chyba jednak była bita, i raczej jest źle spasowana, albo złożona na zamiennikach, i stąd mogą być szpary.
hmm na moje oko od razu widac ze jakis kolorek inny w komorze silnika i pas przedni pofałdowany troszke :)
na 100% było BUUM
naklejka też jest chyba troszkę nie w tym miejscu. U mnie jest wyżej.
ale to co radzicie wycinac przedni pas i na nowo wspawywac czy prostowac?. Była uderzona w prawy blotnik (patrzac od kierowcy) bo jest inny czarny pozatym tuba rezonansowa jest poklejona i wlasnie ten uchwyt od podtrzymania zderzaka jest spawany (zle pospawany). Teraz przedni pas - wedlug mnie hona nie wjechala tyle pod cos co na cos. dlaczego? bo wydaje mi sie ze dilna czesc pasa jest blizej silnika niz gorna pozatym wyjelam ze 3 kg ziemi znad dolnego pasa. Zdjetty zostal przedni zderzak i jak to wyglada. Lewa strona jest bardzo ladna prosta nie spawana Prawa nierowna i zle pospawana (do poprawienia ) zderzak przedni made in taiwan doslownie ale do czego zmierzam: mianowicie jezeli maska jest oryginalna a chya jest bo ma naklejke oryginalna od hndy lewa strona jest nie ruszona to czemu nad lewym reflektorem jest taka dziura ? dlatego ze caly pas jest az tak nisko? Nawet podrobka zderzaka nie ebdzie sie roznic az tak aby powstala taka szczelina. A co z maska moze jest od innego modelu np sedanu? jest to mozliwe?
Bardzo bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi i informacje.
jechac do dobrego blacharza, niech pomierzy i naprostuje i bedzie wszystko dobrze
tu naprawde wiele nie trzeba zeby sie rozjechalo pasowanie elementów
No dobrze Lio inni macie moze namiar na takiego dobrego blacharza w wawie? jaki koszt mniej wiecej mogl byc takiej "poprawki"
Koszt poprawki to raczej napewno indywidualna sprawa każdego uszkodzenia więc napewno będą chcieli pierw widzieć autko a dopiero porozmawiają o ewentualnych kosztach.
daj troszke na luz z takim komentarzem...
gdzie widzisz ten wydech do dupy?????????? skorodowana osłona kolektora? 90%aut tak ma...
bo bylem pijany i niedowidzialem...myslalem ze to rurki...:/..pseprasam Panią:)
Pas jest zagiety w dól. Ma zly kąt.
A jaki może być koszt wyprostowania tego pasa? no i czy w ogóle opłaca sie go prostowac czy lepiej kupic nowy....
no i czy w ogóle opłaca sie go prostowac czy lepiej kupic nowy....
tego chyba nikt Ci nie powie na odległość...
obie opcje mogą byc tak samo prawdopodobne...
chociaz chyba dobry fachowiec powinien to wyciagnąć jakos...
dokladnie...przez forum nie ocenimy czy to nadaje sie tylko do wymiany, czy mozna bawic sie w wyciaganie...moj brat miesiac temu skasowal cifem pare slopkow na wiatraku...strasznie to nie wygladalo, lekko wgnieciona maska, i walniety zderzak...jednak nie obeszlo sie bez zmiany dolnego pasa przedniego...dlatego moja, tak jak i innych rada: kierunek: blacharz ;)
Dzisiaj został zdjety blotnik (od strony pasazera) Honda byla napewno uderzona w ta strone i zostala robota poprostu spaprana, zamiast do łaczenia elementow zostaly uzyte spawy zamiast srubek, ogolnie obraz nedzy i rozpaczy. Decyzja zapadla iz bedzie nowy pas nowy przedni zderzak oraz nowy blotnik. Zrobic raz a dobrze. Pytanie czy takie orginalne rzeczy w aso (nie rzemieslnicze) beda duzo drozsze? czy oplaca sie kupowac oryginal czy szukac na rynku wtornym oryginalow?
http://www.republika.pl/sqner/images/fota1.jpg
http://www.republika.pl/sqner/images/fota2.jpg
rynek wtórny i TYLKO oryginały!!
bedzie taniej niz w aso i dobrze, jak cierpliwie poszukasz tych cześci
popytaj forumowych sprzedawców.
rynek wtórny i TYLKO oryginały!!
bedzie taniej niz w aso i dobrze, jak cierpliwie poszukasz tych cześci
popytaj forumowych sprzedawców.
też tak myśle....