Zobacz pełną wersję : regeneracja maglownicy
palermo444
12-08-10, 18:14
Witam zna ktoś jakiś dobry warsztat na śląsku gdzie regenerują maglownice ?? ja jestem z Jaworzna kolo Katowic i będzie mnie czekał taki zabieg w mojej hance
Byleś do Łodzi do najbardziej znanej w Polsce firmy nie jechał i nie wysyłał. Napisz co się dzieje, jak są luzy prawo-lewo na kierownicy i na 100% potwierdzone że to przekładnia, to nie da się tego zregenerować i regeneracja jest oszustwem! Luzy takie powoduje zużycie i/lub korozja listwy zębatej i poruszającego się po niej zębnika, kiedyś niektóre warsztaty stosowały chromowanie takiej listwy ale widzę że od tego odchodzą bo to pomaga na krótko. Można wymienić listwę ale nie występuje jako część zamienna, tzn. da się ją załatwić ale kosztuje tyle co nowa przekładnia. Można wziąć dobrą listwę z anglika z małym przebiegiem i przełożyć w ramach regeneracji.
Proponuję znaleźć na szrocie samochód, sprawdzić sobie czy nie ma luzów i wtedy wyjąć i przełożyć, albo najlepiej kupić nową przekładnię, jest znacznie tańsza niż do VI gen, chyba nawet na Allegro widziałem.
Da się za to zlikwidować stuki spowodowane wyrobionymi tulejkami prowadzącymi listwę i inne, problemy ze wspomaganiem, wycieki - i w takich sytuacjach się regeneruje. Inaczej to pieniądze wyrzucone w błoto.
Pod słowem "regeneracja" kryją się różne zabiegi w różnych cenach. W Łodzi w http://maglownice.polskareklama.pl/ dokręcają śrubę regulacyjną i kasują 700zł za "regenerację".
a warto wspomnieć że najczęstsza pczyczyną luzów w civikach jest właśnie to uszkodzenia więc nie ma się łudzić i nawet tego rozbierać tylko poszukać nowej
czy warto kupować nowego magla ( który de facto tez może być maglownica po pełenej regenreacji za 1300 w tej cenie to kupisz używkę i wymienisz z 4 razy
niestye magla trudno sprawdzić przed kupnem bo najczęściej są wyjęte( a sprawdzić można tylko pdczas jazdy więc chyba lepiej kupic od kogoś na allegro w razie czego będziesz miał sie na czym oprzeć po ewentualny zwrot bo na szrocie to jakoś nie wyobrażam sobie tego