Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziura w filtrze stożkowym

arburs
12-08-10, 16:20
Witam , zabrałem się za czyszczenie filtra stożkowego w civicu , po zdjęciu zauważyłem że mam tam małą dziurkę dosłownie 0.5 cm u góry przy tym aluminiowym kole przy węższej części na siatce, dziurę zrobił prawdopodobnie poprzedni właściciel który tak oparł filtr że dociskał tą częścią "jakiegoś czegoś" od silnika. Czy mogę na nim jeździć czy lepiej kupić nowy - może tam włożyć jakiegoś podobnego tworzywa i zalepić Super Glue ? Pytam ponieważ planuję go nieco podnieść aby już nie dociskał w tamtym miejscu i otwór nie będzie zakryty.
Silnik to 1,6. Filtr K&N.

Pzdr

rafal
12-08-10, 17:58
Trochę lipa. Jak złapał Ci pyłu to mógł on dostać się do wnętrza silnika. Dalej wiesz co może się stać... Ja na Twoim miejscu bym nie ryzykował jazdy na tym.

Krzysztof1969
15-08-10, 21:56
Filtr stożkowy? A czy to jest tam w tym pudle z lewej strony? Czy mógłby ktoś powiedzieć jak to ustrojstwo zdjąć bo po co wyłamywać otwarte drzwi...Kiedyś próbowałem, odkręciłem śruby ale itak nie chciało się to, to otworzyć więc zrezygnowałem.

Luppus
16-08-10, 12:08
To pudło po lewej stronie to rezonator i go się nie rozbiera :) Jest od przykręcony na 4 śrubch (przynajmniej u mnie) i sama końcówka trzyma sie jeszcze na plastikowym kołeczku. nie wiem po co chciałeś to wyciagać, ale rozebrać to się tego nie da :) Jedynie obudowę filtra można otworzyć.

Krzysztof1969
17-08-10, 17:39
Chciałem zobaczyć cóż tam jest takiego ale nie rozebrałem w końcu może to i lepiej. Ale chciałem sie dowiedzieć o jakim to filtrze stożkowym pisze dawca tematu.

Karol
18-08-10, 09:48
Chciałem zobaczyć cóż tam jest takiego ale nie rozebrałem w końcu może to i lepiej. Ale chciałem sie dowiedzieć o jakim to filtrze stożkowym pisze dawca tematu.

Tutaj jest mowa o filtrze, który się montuję do dolotu np. typu SRI (chodzi o tuningowe doloty)

Krzysztof1969
18-08-10, 14:22
A czaję ok dzięki.

arburs
19-08-10, 12:53
Byłem na Parowcowej bo robiłem pare innych rzeczy - ponoć mam się nie przejmować tym filtrem bo to nie koszmar a ogólnie to planuje go i tak zdjąć,włożyć serie i ewentualnie sportową wkładkę kupić - jak mi znajomy polecił - temat można zamknąć wg mnie - Pzdr