PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy Tył Honda Civic 5D 97-01

bassior
05-11-06, 17:12
Mam pytanie czy Ktoś się oriętuje gdzie mogę zrobić na zamówienie lampy tył Honda Civic 5D 97-01r Nigdzie nie mogę dostać nic do tego modelu. Pozdrawiam

Rikoo
05-11-06, 17:18
jezeli ci o leksusy to zapomnij oststanio w tym dziale bylo o tym napisane

bassior
05-11-06, 18:17

nie nie lexusy tylko diodówki i to jakieś kozackie

jakub476
05-11-06, 19:38

nie nie lexusy tylko diodówki i to jakieś kozackie
tak samo
i na pewno to by one nie były kozackie

ppm702
06-11-06, 00:56
lepiej włóż do serii led'owe żarówki

tomi
06-11-06, 02:14
lepiej włóż do serii led'owe żarówki

Piotrze niestety ledy w tych lampach daja kiepski efekt testowałem kiedys u siebie jesli juz to nadają sie one do lamp typu lexus look lub lamp z przezroczystym kloszem , co do lamp to jakis czas temu testowalem uszkodzona lampe spolerowałem w niej klosz od przeciw mgielnego swiała az do bialego plastiku i przeniosłem tam kierunkowskaz wyszło troche jak w bmw ale jak przymierzylem do samochodu to wygladalo ciekawie, a przynajmniej inaczej :wink: , bylem juz nawet w zawansoanym etapie wykonania plytki ze 150 diodami led wraz z impulsatorem i regulacja PWM czyli w wiekszym skroce efektem pozostawienia za soba smugi switala ( to tak jak np nas mija z duzą preędkoscia WV Phanteon lub nowe bmw 7)
Niestey robota bardzo czasochłonna i od dluższego czasu stoi w miejscu :cry:

http://img153.imageshack.us/img153/7277/imgp1184dh9.jpg (http://imageshack.us)

tieesto
06-11-06, 12:46
ale polerowałeś z zewnątrz czy od wewnątrz? i czym?

tomi
06-11-06, 13:32
od zewnatrz trzeba spolerowac/zedrzec cala warstwe czerwonego plastiku az sie dojdzie do bialego bazowego robilem to szlifierka oscylacyjn azaczelem od papieru 160 az do 400 potem dremelem i dla dobrego efektu wypadalo by jeszcze wypolerowac filcem z jakas pasta

Diups
06-11-06, 15:20
o zesz ****a !! tomi, duzo czasu zajelo spolerowanie tej gornej czesci klosza na bialo ? jak gruby pozniej jest plastik ? da sie to bez zadnej szlifierki zrobic czy ciezko? zrob jakis wiekszy opis... duzo cieszne szklo jest po spolerowaniu tego? bo wyglada to to *****iscie!! czy dam rade to samym papierem tak spolerowac...?? to bym spolerowal sobie lampe jeszcze ten kierunek co jest u mnie pomaranczowy i mialbym lampy black-red jak w jajkach....

PS: kiedys na forum wrzucilem fotke anglika do tematu TUNING 5d w ktorym cala lampa tylnia byla biala, mozliwe ze to bylo zrobione ta metoda co Ty Tomi zrobiles?

tomi
06-11-06, 17:14
duzo czasu zajelo spolerowanie tej gornej czesci klosza na bialo
Powiem tak Dużo i trzeba bardzo uwazac, bardzo łatwo lampe uszkodzic zreszta na zdjeciu widac ze ponizej testowałem jej wytrzymałosc

jak gruby pozniej jest plastik

niestety dosyc spora warstwa i strasznie ciezka w "obrobce"

da sie to bez zadnej szlifierki

bedzie cięzko o samym papierze sciernym zapomnij

PS: kiedys na forum wrzucilem fotke anglika do tematu TUNING 5d w ktorym cala lampa tylnia byla biala, mozliwe ze to bylo zrobione ta metoda co Ty Tomi zrobiles?

Najprawdopodobniej bo nigdy sie nie spotkałem z innymi lampami do 5d, a przejzałem chyba cały internet w poszukiwanich

Diups
06-11-06, 17:28
kurde.... no to troche mnie zasmuciles.... ;/ bo nie usmiecha mi sie przez kombinowanie uszkodzic lampe i byc ponad 200zl w plecy :/ ale efekt jest *****isty

tieesto
07-11-06, 14:02
jedź gdzies na szrot i zanabyj uszkodzona lampe i na niej ćwicz