Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : dot4 or dot3 do sprzęgla?

wykitajlo
12-08-10, 11:10
dzisiaj kontrolowalem plyny pod maska i w zbiorniczku plynu sprzeglowego bylo go troche malo i byl w podejrzanie brudnym kolorze wiec strzykawka wypompowalem ten brudny i nalalem swiezutkiego dot4

teraz pytanie czy taki zabieg nie zaszkodzil bo niby na opakowaniu pisze ze mieszalny z wszystkimi plynami a ze mialem akurat dot 4 to taki wlalem

s3b
12-08-10, 11:11
A nie mogłe¶ spu¶cić całkowicie starego płynu, zalać układ nowym i odpowietrzyć porz±dnie?

Ja lałem Ferrodo DOT 5.1 do sprzęgła i ¶miga elegancko.

Gorli¶
12-08-10, 12:50
Tak czy inaczej dot 4 pasi.

karas
12-08-10, 15:29
dot 4. Z wymiana płynu w układzie sprzegła sobie poradzisz samemu . na wysprzegliku masz taka gumeczke. sciagasz ja . Bierzesz kluczych 10 badz 8 juz nie pamietam kawałek wezyka gumowego , słoiczek . w miejsce gdzie była gumeczka zakładasz wezyk koncowke wezyka wkładasz do słoiczka kluczem odkrecasz nastepnie naciskasz pare razy sprzegło ( bedzie sie zapadac w podłoge dlatego recznie musisz mu pomoc sie odbic ) wlewasz nowy płyn do zbiorniczka pare razy naciskasz sprzegło az z wezyka zacznie leciec czysty płyn ( musisz dolewac cały czas płyn do zbiorniczka aby uzupełnic poziom) ) zakrecasz zakładasz gumeczke a stary płyn hmm juz zalezy od twojej inwencji co z nim zrobisz
elo