Zobacz pełną wersję : żarówki w lampach soczewkowych
Witam wszystkich! Mam Civica z 2001roku i nie dawno miałem małego dzwona. Pomyślałem że zamiast zwykłych lamp kupię soczewkowe od modelu po liftingu. Kupiłem same lampy bez oprawek żarówek i teraz mam problem bo nigdzie nie mogę ich kupić. Jeśli ktoś ma pomysł gdzie moge takowe zakupić to proszę pisać. Drugie pytanie dotyczy już samych żarówek... Jakie są w lampach soczewkowych? Z góry wszystkim dziękuje za jakieś podpowiedzi!
w tych od hani są h1
a oprawki to tylko w serwisie niestety i zapłacisz za nie drożej jak za same lampy ;)
Zgadza się H1 i HB3. Elektryk powiedział ze da rade podlaczyć to "na krótko" ale chcialem zrobić to juz porządnie dlatego moje pytanie może wiesz jakie jeszcze samochody jeżdzą na żarówkach H1 ? (najlepiej takie które można spotkać na szrocie żeby ogarnąć sobie taka kostke albo kawałek wiązki)
mam do Ciebie pytanie czy już uporałeś się ze swoimi lampami -jeśli tak to proszę napisz co potrzebowałeś do całej tej operacji
Witam. Jako ze kupiłem "gołe" lampy to potrzebowalem oprawki do postojówek i kierunkow oraz gumy zaślepki żeby wilgoć nie dostawala sie do srodka. Na szrocie nic takiego nie dostaniesz, zostaje albo ASO albo jakas firma specjalizujaca sie w sprzdazy czesci do tego modelu. No i oczwiscie zostaje jeszcze mala przerobka elektryki tzn trzeba przelutować kilka kabelkow. Zrobi to elektryk za 50zl jak sie dowiadywałem albo sprawna osoba majaca troche pojecia w tym temacie. A efekt końcowy jest bardzo fajny. Moj Civic jest biały wieć tym bardziej czarne lampy ładnie sie komponuja. Mam nadzieje że troche pomoglem. Pozdrawiam serdecznie!
jakie sa w koncu zarowki w poliftowej soczewce/mijania, 3drz EP3?
co strona to inne info...
wg Was to H1 wg stron to H7
http://www.autocentrum.pl/gfx/zarowki.jpeg
lukas-comp
21-08-08, 18:34
po FL jest H1
hehe oka dzieki, nie wiedzialem ze zarowke trzeba wyciagnac z podstawki :D
jutro powalcze z druga...
W hondzie Sport z lampami soczewkowymi żarówki są H1 tak????
dokładnie... w Sport EP2 są H1 jako światła mijania