PDA

Zobacz pełną wersję : Zdejmowanie tuningowanych progów.

Mrj
11-08-10, 17:15
Witam,
Mógłbym się dowiedzieć coś na temat progów w Hondzie Civic V gen? Otóż mam możliwość kupna tegoż samochodu, lecz te niskie progi znacznie utrudniałyby mi jazdę, gdyż nie mieszkam w mieście. Czy można bez większych problemów zdjąć te progi? Dodam, że nie znam się na tuningowaniu aut, stąd nie wiem czy te progi są po prostu przyklejony czy jak..

Jak by wyglądała ta cała sprawa ze zdejmowaniem?

Tutaj zdjęcie progu (sorry za jakość):
http://i38.tinypic.com/2zphvsp.jpg

Pozdrawiam.

Wojtec12345678
12-08-10, 01:05
Wygląda na próg/dokładkę więc podejrzewam że są przykręcone przy nadkolach i ewentualnie pod spodem (ale to już nie koniecznie) jeśli masz możliwość to obcykaj sprawę jeszcze raz dokładniej przy ndkolach zanim go kupisz, lub wprost zapytaj właściciela czy zjedzie z ceny bo chcesz bez progów :)

Mrj
12-08-10, 11:15
Czyli pod tymi progami mogą/powinny znajdować się fabryczne progi, czy przy takim tuningu trzeba zdejmować oryginalne?

Wojtec12345678
12-08-10, 11:31
Jeżli są to TYLKO dokładki to pod spodem powinny być progi,i kto wie w jakim są stanie... nigdy nie wiadomo co robił poprzedni właściciel.

misiek707
12-08-10, 11:33
Na pewno nie ma tam fabrycznych pod spodem :D LOL :D A ten badziew co ten ktoś sobie to przykleił to ostatecznie nawet może być przyklejony widziałem takie coś na golfach wielokrotnie chamsko na żywice przywalone. ;/ Rozmawiaj z właścicielem niech powie co to za tjunink :P)

Wojtec12345678
12-08-10, 13:19
Jak będzie przyklejone na żywice,to ciężka sprawa wtedy z tym :eek: