Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co to za wersja Type S / Type-R?

Badman
10-08-10, 11:25
Witajcie, chciałbym dołączyć do szczęśliwych posiadaczy Civica i poszukuję właśnie wersji Type-S. Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item1182058999_honda_civic_type_s_plus_type_r_full _wawa.html

Pierwszy raz widzę taką wersję i cena dosyć atrakcyjna jak za ten rocznik.

To jest type r po swapie na 1.8 czy 1.8 po przerzuceniu wszystkich elementów?

mam do niej jakies 300 km i chciałbym zasięgnąć opinii znawców czyli Waszej :D :cool:

semri
10-08-10, 11:33
z aukcji "HONDA CIVIC TYPE-S PLUS + Pełna fabryczna stylizacja na TYPE-R" czyli 1.8 po przerzuceniu wszystkich elementów.
TypeR ma silnik 2.0

bezk
10-08-10, 12:26
Wygląda raczej na TypeR, któremu wstawiono zegary i silnik z TypeS.

qureku.
10-08-10, 12:48
Niech sprzedający wyślę Ci Vin i będzie wszystko jasne

leonik
10-08-10, 13:01
zgadza się-niech podaje vin.moze auto bylo konretnie bite i wrzucil wszystko od type r ????????????????

buri
10-08-10, 14:25
smierdzi na milion kilometrow. komu chcialoby sie przekladac tyle rzeczy z typeR - hamulce,kola, blende tylna, fotele, kiere, wykladzine itp a zostawic zegary od zwyklego?
dla mnie to wyglada jak bity typeR ze wstawionym silnikiem z 1,8 i zegarami bo wyswietlacz od radia jakos sie ostal typeRowy.
silnik k20 nie jest ani tani ani latwy do znalezienia. 1,8 dawce duzo latwiej znalezc ale na pewno nie sprzedawalbym tego za niecale 50 tysi
wez vin od goscia jak mowia chlopaki to bedzie jasnosc

Ca$h
10-08-10, 17:33
akurat u zachodnich sąsiadów to takich pomysłów nie brakuje:D, ale jak sprowadzony i w takiej cenie gdzie jeszcze handlarz musi zarobic to rzeczywiscie "smierdzi", wyglada tak jak mowi Buri type R z silnikiem 1,8 i nie wiadomo czemu zmienione zegary :P

Hultay WRC
10-08-10, 20:43
Zegary może właśnie dla wiarygodności, albo nie wiem, silnik inny to i obrotomierz może zmienił, bo nie jestem pewnien ale Type R może mieć większa skalę?

Badman
11-08-10, 10:13
Witajcie ponownie, auto zostało sprowadzone z Litwy i posiadam już numer VIN więc mam nadzieje, że dowiem się czegoś więcej. Co za zagadka ;)

a wiec wg VIN

Model: CIVIC
Rok produkcji: 2007
Dzwi: 3
Kod silnika: R18A2
Skrzynia biegów: 6MT
Wersja: 1.8 TYPE S

więc jest to Type S ze wszystkimi elementami od type r - swoja drogą ciekawa konstrukcja.

leonik
11-08-10, 11:22
no to ładnie.niech odda mi wnętrze bo to jeszcze brakuje :)

Maro2004
11-08-10, 13:01
A jaki dach, bo w opisie nie znalazlem czy szklany czy blacha. Jeśli TypeS+ to powinien byc szklany.

de125
11-08-10, 13:51
Naprawdę ciekawa konstrukcja. Swoją drogą ciekawe ile to wszystko kosztowało, skoro jak pisze właściciel
było robione fabrycznie na 'indywidualne zamówienie'... Jakoś chyba średnio się opłaca sprzedaż takiego auta za 49 tyć. No ale może to faktyczna okazja...

majkilipa89
11-08-10, 14:55
Owszem, trudno w takie przypadki uwierzyc, ale mam kolege, ktory kupil sobie z bratem jednego dnia w salonie CTS i CTR. CTS jest do tluczenia po miescie, CTR do ostrzejszych zabaw, z tym, ze CTS ma pelen pakiet wnetrza i karoserii od FN2. Zegary pozostaly seryjne- niebieskie;) Dodatkowo zrobil sobie customowy dolot i wydech. Powiem szczerze, ze ten CTS Milano Red w pakiecie GP, ze szklanym dachem i bialymi felgami Tenzo R wyglada bajecznie!

alphaOne
11-08-10, 16:42
przy silniku 1.8 to na 18" felgach CTS chyba stoi w miejscu ... :)

krzysztofw
13-08-10, 20:02
eeeee tam, u mnie na oryginalnych 19" w CTS-ie większych różnic nie widać pomiędzy 17" a 19" :):)

arkadiusz29
13-08-10, 20:50
Sory za ot
Krzysztof jak masz ochote to zapraszamy na spot http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?67099-Honda-Maniacy-z-Podbeskidzia&p=1084958#post1084958

maciex
30-08-10, 20:29
Panowie znów to jest na allegro więc w końcu to bitek czy taki set-up ?

Ordi
04-09-10, 20:44
Nie wiem, mi coś to auto śmierdzi. Obczajcie - ma Xenony i seryjne spryskiwacze w zderzaku. A więc wychodzi na to, że to jest wersja Type-S+ a ta wersja powinna też mieć szklany dach (a go już nie ma)... Do tego ma tempomat, czujnik zmroku i deszczu itd. A to wsyzstko jest w wersji TYPE-S+. Ale gdzie ten szklany dach?! Zaspawany? :p
Mi to auto coś śmierdzi i wątpie aby ktoś wsadził w niego tyle kasy aby wystylizować na type-r i teraz sprzedaje za grosze.
Obstawiam, że został on zrobiony z 2 rozbitych aut - buda z type-R'a a silnik + papiery z Type-S'a

Btw.
Z numeru VIN powinieneś dowiedzieć się w salonie z jakim wyposażeniem wyjechał seryjnie - czy miał czujniki deszczu, xenony itd. Dowiedz się i będzie wszystko jasne :rolleyes:

Btw.2
No, chyba, że ktoś kupił gdzieś za groszę bitego type-r'a, miał swój zakład i zajawkę i bez kitu wtedy poprzekładał wszystkie graty - wtedy przerzucić całe wnętrze, hamulce i nawet zawieszenie to pikuś.
Mam kumpla na uczelni co ma Megane II 1.9tdi i kupił rozbitą meganę tą sport (czy tam RS) i też przerzucił cały środek i body kit do swojego auta...

No, ale też nikt by wtedy tego 'za grosze' nie sprzedawał... :confused:

maciex
04-09-10, 20:59
W takim razie Mietek ze stodoły zrobił dobrą robotę ;)

alphaOne
07-09-10, 16:45
Nie wiem, mi coś to auto śmierdzi. Obczajcie - ma Xenony i seryjne spryskiwacze w zderzaku. A więc wychodzi na to, że to jest wersja Type-S+ a ta wersja powinna też mieć szklany dach (a go już nie ma)... Do tego ma tempomat, czujnik zmroku i deszczu itd. A to wsyzstko jest w wersji TYPE-S+.

tak samo jest w wersji Type R GT

F1le
10-09-10, 14:00
Dla mnie pachnie ściemą na kilometr - nawet zaciski hamulcowe z oryginalnego Type-R'a ciekawe co zrobil ze szklanym dachem...

alphaOne
10-09-10, 20:05
Dla mnie pachnie ściemą na kilometr - nawet zaciski hamulcowe z oryginalnego Type-R'a ciekawe co zrobil ze szklanym dachem...

ew. co zrobil z K20 i ori wyswietlaczem :)

kucyk
12-09-10, 11:34
Nie wiem, mi coś to auto śmierdzi. Obczajcie - ma Xenony i seryjne spryskiwacze w zderzaku. A więc wychodzi na to, że to jest wersja Type-S+ a ta wersja powinna też mieć szklany dach (a go już nie ma)... Do tego ma tempomat, czujnik zmroku i deszczu itd. A to wsyzstko jest w wersji TYPE-S+. Ale gdzie ten szklany dach?! Zaspawany? :p

Ja w moim mam wszystko co wypisales oprocz szklanego dachu i jest to 5dr, nawet nie type-s, honda wypuszczala kilka takich dziwactw, moze to jedna z tych :)

Karo
13-09-10, 16:26
Albo jedno z dziwactw, albo składak!
A teraz niech się przyzna ten, kto by go kupił? Jest jakiś odważny? Nie sądzę :P

vvvver
13-09-10, 21:56
Albo jedno z dziwactw, albo składak!
A teraz niech się przyzna ten, kto by go kupił? Jest jakiś odważny? Nie sądzę :P

Byłem z nim w Auto Plaza. Wyszło, że jest poskładany z dwóch, w dodatku zrobiony totalnie na odwal.

Lucas.FK2
13-09-10, 22:12
Opowiedz coś więcej? !! Gdzie reszta częsci i silnik ?

vvvver
14-09-10, 08:55
Opowiedz coś więcej? !! Gdzie reszta częsci i silnik ?

Aż tak się nie zagłębialiśmy w temat, wystarczyło mi że się dowiedzieliśmy że to jakaś powypadkowa ściema. Ale dalej nie wiem jak dokładnie ten samochód powstał :p

F1le
14-09-10, 11:37
Byłem z nim w Auto Plaza. Wyszło, że jest poskładany z dwóch, w dodatku zrobiony totalnie na odwal.

Nie trzeba bylo nim nigdzie jechac, zeby widziec, ze to kompletna ściema :p

Lucas.FK2
14-09-10, 21:47
Patrzcie jakie rzeźbiarze: zapewne siedział K20,dorwali cały przód np. od Type-S z VIN'em od niego,bo ktoś wcześniej sprawdzał,że to niby TYPE-S, wsadzili R18A2 no,ale żeby było w miare to obrotomierz i prędkościomierz od R18 i jest super mega rzekoma konwersja na doinwestowanego TYPE-S. Ten samochód kupi człowiek który zupełnie nie ma pojęcia i sie nie zna,współczuje.

Badman
21-09-10, 14:59
Dobrze, że nie pojechałem go oglądac. Podobno właściciel sprowadził go z Litwy - to tak na marginesie :)