Zobacz pełną wersję : Pilnie Przewody paliwowe W-wa
Czesc
Gdzie w W-wie dorobic i wymienic przewody paliwowe bo podobno orginaly koszmarnie drogie i jaki moze byc koszt?
markiewicz
10-08-10, 10:14
OEM kosztują 2*298 i 1*349 o ile dobrze pamiętam.
Nie no tyle to nie dam. Bzdura ladowac tyle kasy w przewody do 13 letniego samochodu ktorego za 2 lata rdza zezre. Ktos pisal ze dorabiaja za ok 400-600 zl tyle to jeszcze sie moge zastanowic
Witam,
jestem akurat na wymianie paliwowych + hamulcowych i będę je robił z rurek miedzianych. Hamulcowe dorobiłem tu: http://auto-mix.waw.pl/przewody.htm za 130PLN - dobierają długość z katalogu i zarabiają końcówki na miejscu. Co do paliwowych to zamówiłem na allegro miedziane do lpg 4m fi 8mm i 2x4m fi 6mm za mniej niż 100PLN. Teraz tylko te graty do mechanika muszę zawieźć i on temat ogarnie, praskę do zarabiania końcówek ma więc paliwowe sam obrobi. Z tego co słyszałem to wymiana całych przewodów paliwowych (bez sztukowania) jest bardzo pracochłonna i wymaga przynajmniej opuszczenia zbiornika paliwowego.
Edit. Zajrzyj tu:http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?77655-zardzewia%B3e-przewody-hamulcowe&p=1051647&viewfull=1#post1051647
Ja za 10m(potrzeba z 8 ale lepszy zapas niż brak) przewodu miedzianego 4mm dałem ok 70zł. Daje namiar:
Metale kolorowe
wileńska 27 lok 62
tel (22)8186022
Mają też inne średnice.
Pewnie już nieaktualne ale sam szukam, mój mechanior wymienia za 200 zł komplet :)
dajcie namiar jakie tam są końcówki ( widziałem że M10x1 ale jaka rurka? 4.75? czy 8? ) a przedstawię wycenę...żaden katalog nie podaje końcówek na paliwowych....czy one są tak samo zrobione jak hamulcowe( stożki na końcach)? jeśli tak to panowie przepłacacie....
metr rurki miedzianej fi 6.3mm chodzi ok 11 do 15zł ( pod hamulce - wys. ciśnieniowa - gruba ścianka ) 4.75mm ok 7-9zł , końcówki w granicach - uwaga od 1zł do 3.5 za tą samą sztukę..... zależy kto sprzedaje...