Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : immobilizer i przekaznik pompy paliwa

karollll83
09-08-10, 23:49
Sprawa wyglada bardzo nieciekawie , mianowicie hania stoji na parkingu i sie marnuje.
Problem zaczol sie 2 lata temu. Kupujac honde nie zauwazylem ze ktos majstrowal przy
immobilaizerze . Od poprzedniego wlasciciela dostalem tylko 1-den kluczyk 2 - gi dorobilem
nastepnego dnia. Okazalo sie ze pastylka ktora powinna byc w kluczyku przyklejona jest
na stale do cewki.Cewka jest zdjeta ze stacyjki i wraz z pastylka schowana nieopodal stacyjki.
Auto odpalalem zawsze po przekreceniu kluczyka srednio 4 -ry razy dopiero po tych kilku probach immobilizer sie wylaczal i mozna bylo odpalic silnik. Tak jak pisalem bylo to moze uciazliwe ale dzialalo. Dzialalo do soboty 07-08-2010r od tego czasu odpalilem auto 3 -rzy razy i immobilizer wziol gore. Do tego przekaznik od pompy paliwa sie rozlecial , nie puszcza pradu do pompy . Moze glupio to zabrzmi ale trzeba to teraz robic recznie czyli wciskac styk przekaznika przy rownoczesnym przekrecaniu kluczyka w stacyjce, ale to tez nic nie daje bo immobilizer nie chce sie wylaczyc.Probowalem reset kompa - nie pomaga. Caly czas mruga ikonka z zielonym kluczykiem.
Pytanie moje jest nastepujace czy mozna obejsc jakos te glupie ustrojstwo , wylaczyc bezpowrotnie , wylutowac z kompa lub cos w tym stylu. Jesli tak to co moge zrobic zeby mnie juz to nie wkur....... Walcze z tym 3 dzien i juz nie wiem co moge zrobic. Jesli nie wiecie to moze znacie kogos kto bawi sie w elektryka i moze pomoc. Dodam ze to ej9 d14a4. Z gory dziekuje za pomoc- bardzo mi sie przydadza rady od Was.
Pozdrawiam . Pomoc najlepiej Torun i okolice

Skrzati
10-08-10, 03:38
Ostatnio z kolega mielismy ten sam problem szkoda ze nie napisales wczesniej bo sprzedal bym Ci caly zestaw z kluczami immobilajzerem antena itd....najlepiej wymien przekaznik lub zalatw sobie od kogos taki sam i sprawdz czy pompa bedzie sie wlaczac niech ktos podjedzie i Ci go wytnie..bez czerwonego klucza nic nie zrobisz nie zaprogramujesz kluczy itd..mozna zrobic tak ze kontrolka od silnika nie bedzie sie swiecic a immobilajzera nie bedzie tylko musi to robic ktos kumaty..szkoda ze tak daleko mieszkasz bo bym Ci to zrobil..live is brutal:P
3m sie i powodzenia w wycinaniu..

karollll83
10-08-10, 08:26
No wlasnie przekaznik to male piwo gorzej z immo. Mialem nadzieje ze moze ktos pokieruje jak go wyciac. Dzieki .

kaktusr
11-08-10, 05:10
Nie wiem jak jest w kompach od D14 bo tam jest zazwyczaj shitowe OBD prawie 2 lub OBD2A i 2B. W kompie OBD1 można bez problemu wyci±ć t± opcje, jednak nie zrobisz tego sam :) Uderz do użytkownika Furious lub strojenia.pl

piroman
11-08-10, 09:43
Nie wiem jak jest w kompach od D14 bo tam jest zazwyczaj shitowe OBD prawie 2 lub OBD2A i 2B. W kompie OBD1 można bez problemu wyci±ć t± opcje, jednak nie zrobisz tego sam :) Uderz do użytkownika Furious lub strojenia.pl
W kompach obd1 nie ma immo