PDA

Zobacz pełną wersję : Wzmacnianie docisku sprzęgła

arekgr
07-08-10, 06:04
Witam Panowie
Zabieram się za tworzenie własnej roboty wzmocnionego docisku sprzęgła. Powód - seria nie klei jak potrzeba przy ostrej zmianie biegów.
Do rzeczy - szukałem na google, no i trafiłem na ciekawy opis na forum Golfa. Szukałem dalej, znalazłem tylko jakieś krótkie wzmianki o wzmacnianych dociskach.
Chcę zrobić z dwóch docisków jeden, coś w stylu tego co robi Radzikowski.

Czy ktoś z Was posiada zdjęcia takiego wzmocnionego docisku? Może ktoś ma jeszcze nie założony?

zakit
07-08-10, 16:11
mam znajomych co regularnie startują w 1/4 mili w SSS, regularnie zajmują wysokie miejsca, i ogołem dobrze znaja sie na rzeczy, ostatnio z nimi gadalem na temat wlasnie wzmacniania docisku, i mowa byla o tym ze jak rozlozysz docisk, to dokladasz drugie sloneczko z takiego samego docisku, jednoczesnie staczając okolo 1mm materiału trzymajacego sloneczko w samej tarczy docisku, zeby drugie sloneczko sie zmiescilo, skladasz psowrotem i nitujesz tak samo jak seryjne - ot cala filozofia, mowili ze radzikowski robi tak samo i nawet wybierajac sie do niego na wzmocnienie docisku podobno mowi ze wziasc ze soba 2 dociski ;)

oczywiscie ile w tym prawdy to mi nie wiadomo, ale mysle ze ogolem pomysl jest nie glupi, i jako ze sam mam 2 dociski wolne, to jesli to prawda to sam tak zrobie ;)

edit: pokaz to info znalezione gdziesz tam ;)