Zobacz pełną wersję : Problem z szyberdachem w coupe V gen
Witam, problem polega na tym iż gdy otwieram szyberdach do końca wszystko jest cacy, ale gdy chce go zamknąć lewa strona od kierowcy opada i jedzie po dachu :(. Prosiłbym o jakieś sugestie co jest nie tak i czy da sie to jakoś naprawić.
Napewno da sie naprawić, zobacz dlaczego tak opada, może prowadnice krzywe czy złamane
Polecam Ci zdjąć szyberdach:) najwygodniej się odkręca jak jest otwarty do połowy. Wtedy sobie zobaczysz czy prowadnica jest krzywa (jak pisał kolega wyżej) czy może coś innego. U mnie akurat sprężynka się odczepiła i nie ciągnęła;) Pozdrawiam.
Mam dokładnie to samo. Wyczytałem tu na forum że może to być coś z naciągiem linki, ale żeby do tego dojść trzeba zdjąć podsufitke. Mam się za to zabrać ale jeszcze nie wiem kiedy...;)
A do ściągnięcia szybardachu nie trzeba demontować podsufitki?
nie trzeba ściągać podsufitki;) Do naciągnięcia tych linek tez nie trzeba;P kup sobie zestaw takich śmiesznych "narzędzi" do chwytania małych elementów, tam m.in jest taki haczyk, którego właśnie użyjesz do naciągnięcia tej linki;) powinieneś go dostać w sklepie z materiałami budowlanymi (np. węglobud, castorama) Tak jak pisałem wyżej szyberdach ściągniesz bez problemu jak będzie otwarty tak około do połowy. Najlepiej sobie wziąć drugą osobę do pomocy;)