Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rurki hamulcowe...wymieni?

majty2009
06-08-10, 15:32
witam jak w temacie, mam takie pytanie czy da sie wymienic rurki od hamulcow tylnich? te metalowe co ida pod autem? bo na srodku auta mam strasznie zardzewiane i troche sie boje :/ jaki jest koszt takich rurek? czy da sie to samemu wymienic? lub jaka jest cena w jakims zakladzie? :>

szastal
06-08-10, 17:24
Widać od razu że ani trochę nie szukałeś na ten temat, oczywiście że idzie wymienić, samemu dużo roboty plus drugie auto żeby ci zrobili nowe na wzór starych, chyba że masz pewność że nowe na 100% będą pasować, no i druga osoba do odpowietrzenia. Koszt tego może 50 - 120zł nie pamiętam dokładnej ceny samych przewodów. A wymiana u mechanika, nie jestem pewien ale coś ludzie pisali że około 350zł

majty2009
06-08-10, 18:20
no ja sie wlasnie dowiedzialem ze jeden taki przewod to koszt 45zl plus jakis tam drugi taki krotki 15zl czyli 110zl za komplet tych rurek pod bude ek3 wiec powinno pasowac bo ek3/4 ej9 to ta sama buda, tylko ciekakwi mnie koszt wymiany takich rurek no bo jesli takie rurki robia pod dane nadwozie to chyba nie trzeba juz liczyc ie metrow trzeba itp?! tylko problem w tym jak to przelozyc :/ no a co do odpowietrzenia to teraz bym postawil na jakiegos dobrego mechanika co ma dobre przyzady do tego a nie odpowietrzanie noga :/ bo teraz niby tak mam odpowietrzone i cos nie jest do konca ten hamulec az tak dobry :/ a pompa chyba nie moze byc zapowietrzona?!

szastal
06-08-10, 20:41
Wszystko idzie samemu ogarnąć w garażu łącznie z odpowietrzeniem "na nogę" , a z przewodami to jest po prostu trochę grzebania bo są poupychane tam i ówdzie, ot trochę kombinowania i czasem dużo odkręcania, ale nic skomplikowanego.