PDA

Zobacz pełną wersję : LISTWY BOCZNE Z ALLEGRO - warto ???

minton
06-08-10, 14:13
Witam forumowiczów. Zastanawiam się nad upiększeniem już bardzo ładnego CIVICA EXECUTIVE 5D (czarna perła) wyposażając moje auteczko w listwy boczne. Ceny z ASO Hondy trochę mnie zmroziły. Czy ktoś już wyposażył swojego CIVICA w listwy pochodzące z poniższych aukcji. Czy plastik z którego to jest wykonane w zderzeniu z plastikiem wokół błotników nie będzie wyglądał skromnie, że by nie powiedzieć wieśniacko. I czy to się da pomalować na kolor nadwozia.

http://allegro.pl/item1169329346_civic_2006_2010_listwy_boczne_naroz a_zderzakow.html

http://allegro.pl/item1136310721_honda_civic_hb_samochodowe_listwy_b oczne_rider.html

Pozdrawiam

minton

Lynx07
06-08-10, 15:30
Myślę, że jak się pomaluje to będzie ok. Jednak nie polecam tych na przód/tył auta - nie za dobrze to wygląda - sam założylem wszystkie w ASO przy zakupie auta i trochę żałuję, te boczne się przydają bo niektóre kmioty na parkingach nie patrzą jak otwierają drzwi swoich wehikułów

Maro2004
06-08-10, 18:09
Listwy boczne w żaden sposób nie chronią przed wgnieceniami drzwiami. Takie wgniecenia powstają na wyższej wysokości (mniej więcej wysokość klamek). Zresztą sam sprawdź otwiersjąc drzwi przy jakimś murze lub innym samochodzie to zobaczysz na jakiej wysokości następuje pierwszy styk z przeszkodą. Jeśli komuś podoba się olistwowane auto to OK, w przeciwnym razie zbędny wydatek i robota.

asta
06-08-10, 21:00
te z firmy rider miałem kiedyś w oplu. Towar był dobry - jakość i wygląd ok.

kvas
08-08-10, 11:16
Nie ma co ściemniać najfajniejsze są te oryginalne w kolorze nadwozia i np na zderzakach faktycznie stanowią ochronę (sprawdzone w praktyce). Co do ich ceny - masakra. Ja dostałem jako bonus przy zakupie.

mickee
08-08-10, 11:26
Zamawiałem te z drugiego linka. Pasują idealnie, jakość bardzo dobra. W ASO zakładają takie same ale za dużo większe pieniądze.

Pik
08-08-10, 14:13
Fabryczne listwy maja trojkatny przekroj i wystaja poza obrys nadwozia, dzieki czemu pelnia role ochronna. Te z allegro wygladaja na znacznie bardziej splaszczone i tak jak napisal Maro watpie aby spelnialy jakakolwiek inna role niz dekoracyjna.

buri
08-08-10, 18:10
te z pierwszego linka tez maja trojkatny przekroj, poza tym widac ze zdjecia robione w salonie Honda wiec i aso to zaklada. ja bym wlasnie te zamowil gdybym nie mial juz poobijanego samochodu przez debili

civix
19-09-10, 14:54
czy ktoś może sie orientuje jak się takie listwy zdejmuje oczywiście te oryginalne , tak aby zbytnio nie uszkodzić lakieru???
i jak sa one montowane , na jakiś klej?????

Pik
20-09-10, 10:14
Sa przymocowane na rodzaj obustronnej tasmy klejacej... Ostrozne odklejenie nie powinno uszkodzic lakieru.

h16v
20-09-10, 10:34
Zastanawiam się nad upiększeniem już bardzo ładnego CIVICA EXECUTIVE 5D (czarna perła) wyposażając moje auteczko w listwy boczne. Ceny z ASO Hondy trochę mnie zmroziły. Czy ktoś już wyposażył swojego CIVICA w listwy pochodzące z poniższych aukcji. Czy plastik z którego to jest wykonane w zderzeniu z plastikiem wokół błotników nie będzie wyglądał skromnie, że by nie powiedzieć wieśniacko. I czy to się da pomalować na kolor nadwozia.

http://allegro.pl/item1169329346_civic_2006_2010_listwy_boczne_naroz a_zderzakow.html

http://allegro.pl/item1136310721_honda_civic_hb_samochodowe_listwy_b oczne_rider.html

Może się nie znam - ale na kilku innych samochodach nauczyłem się jednego - idealne miejsce do rozwoju dodatkowej korozji znajduje się w okolicach listwy i pod nią.

Artur S.
20-09-10, 10:50
Tak było z maluchami (ech, to były piękne czasy...), teraz chyba nie ma już z tym problemów? Wszystkie moje samochody - począwszy od CC przez francuzy i niemcy aż do trzech szczawi - miały listwy boczne i nigdy w ich pobliżu nie zauważyłem nawet cienia korozji. No chyba że miałem fuksa ;)
Pzdr - Artur S.

Pik
20-09-10, 14:03
Bo niby skad ma byc korozja, skoro listwy sa klejone, jak wyzej napisalem??? Kiedys listwy byly na kolki-zatrzaski umocowane do otworow w blachach. Wczesniej czy pozniej lakier tam sie na krawedziach obcieral i korodowalo ze az milo... Teraz nie ma sie czego obawiac.

jacob
06-03-11, 20:43
Witam jestem zaintersowany kupnem listew do mojego civica
http://allegro.pl/honda-civic-hb-samochodowe-listwy-boczne-rider-i1478259319.html
Niestety wystepuja one tylko w kolorze czarnym i chce je pomalowac na kolor nadwozia,bo nie podobaja mi sie czarne listwy na srebnym aucie. Mam prosbe czy ma ktos moze takie liswty w kolorze na swoim aucie to chetnie zobaczyl bym zdjecia jak to wyglada zanim je kupie...pozdrawiam :]

Lynx07
06-03-11, 21:10
Ja mam listwy w kolorze nadwozia, tylko chyba inny kształt mają (zamawiane przy zakupie auta z akcesoriów)

jacob
07-03-11, 09:15
Ja mam listwy w kolorze nadwozia, tylko chyba inny kształt mają (zamawiane przy zakupie auta z akcesoriów)

Jesli masz auto w kolorze srebnym, i byla by taka mozliwosc to prosilbym moze o jakies zdjecie...dzieki

Lynx07
07-03-11, 11:40
Jesli masz auto w kolorze srebnym, i byla by taka mozliwosc to prosilbym moze o jakies zdjecie...dzieki

Auto niestety nie jest srebrne, lecz granatowe...

jacob
07-03-11, 18:51
Auto niestety nie jest srebrne, lecz granatowe...

Tak podejrzewalem po Twoim avatarze, ze granatowe :]

mariusz05
10-03-11, 21:16
Listwy poza wyglądem nic nie dają, 95% uderzeń drzwi jest na wysokości klamek (jest to najbardziej wystająca część drzwi).

TRAFO
10-03-11, 21:34
Zgadza się, metodą na to są rantówki (wystarczy wpisać na Allegro: "rantówka"). Są albo konkretnej długości albo na metry. Ja sobie zafundowałem takie cięte na wymiar. Teraz czekam na wiosnę z przyklejeniem, żeby było ciepło i klej mocno złapał. Wadą jest to, że trzeba uważać przy myciu myjką ciśnieniową, żeby ich nie oderwać.

Hoze
11-03-11, 15:49
Skoro odświeżono temat, to uważam, że auto bez listew lepiej się prezentuje:). A jak uniknąć zadrapań...parkować dalej, tam gdzie nie ma za dużo aut lub w garażu:D:D