Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z d15b7 eg 8 sedan kanadyjska wersja .pomocy...

czarli00
05-08-10, 19:41
Witam wszystkich milosnikow haniiii :)
A wiec moj problem polega na -po pierwsze pali sie kontrolka silnika,
po drugie nie ma iskry (sprawdzalem) . a stalo sie wszystko po wyciagnieciu impulsatora ,gdzie pin byl wylamany bez czujnika opalila bez problemu a pozniej, gdy zamontowalem czujnik nie odpalila. Pali sie chec engine probowalem odczytac bledy, ale rowniez to nie dziala odlaczalem klemy na 20 min i tez nic nie pomoglo .. prosze o pomoc od czego zaczac .. dzieki za szybka odpowiedz
pozdrawiam

Muzyk-Grzes
06-08-10, 05:57
Co nie działa? samodiagnostyka? Odczytaj błąd. Co to za impulsator? (ten od obrotów?),wymieniałeś ten czujnik czy naprawiałeś i teraz nie chce odpalić?

czarli00
06-08-10, 12:48
Honda nie pokazywala mi predkosci ,wiec wymontowalem impulsator (czujnik predkosci na skrzyni biegow).Bez tego czujnika samochod odpalil bez problemow ,nastepnie przylutowalem pin w tym czujniku bo sie ulamal oraz zamontowalem czujnik i sie porobilo .... Teraz wyglada to tak pali sie (check engine) bez przerwy ,nie ma iskry i nie chce odpalic . Probowalem odczytac bledy ale nic to nie dalo poniewaz nie daje impulsow -caly czas sie pali check engine .Mi sie wydaje ze moze cewka w aparacie sie rosypala ale nie wiem do konca wiec nie chce wymieniac pol auta... Aha jeszcze jedno mysle ze przez ten czujnik predkosci nie ma wplywu na ta sytuacje -pisze poniewaz to ostatnia czynosc przed ta usterka . pozdrawiam.

Muzyk-Grzes
06-08-10, 16:55
A czy bez tego podłączonego czujnika auto odpala? może coś źle przylutowałeś i teraz jest problem. Odłącz impulsator i sprawdź dokładnie bezpieczniki pod kierownicą. A co do samodiagnostyki to dobrą kostkę zmostkowałeś?

czarli00
06-08-10, 18:40
W tej chwili czy jest czujnik czy nie ma nie odpala pali sie pez przerwy( check engine)
bezpieczniki wszystkie sprawdzone wszystko gra .
Pod schowkiem mam dwie kostki niebieskie w zielonym gumowym gniezdzie tak to nazwie zmostkowalem ta kostke ktora ma dwa przewody ale to nic nie dalo check engin nie drgnal pali sie i nic kreci ale nie odpala -aha wykrecilem swiece i nie ma iskry

Muzyk-Grzes
07-08-10, 15:17
Czyli kostka OK ,ale dziwne jest że check się cały czas pali od razu (co wskazuje błąd) i nie pokazuje kodu błędu przy samodiagnostyce. Jeśli wszystko robisz dobrze a nie pokazuje kodu błędu to pewnie pozostanie podłączenie pod komputer. Brak iskry i kontrolka silnika to ewidentny błąd w elektryce.

czarli00
11-08-10, 20:36
Dzieki za odpowiedz ... ale dotarlem do tego wszystkiego spedzilem 2 dni ..a otoz impulsator robil zwarcie i palil bezpiecznik w w skrzynce pod kierownica ... hura ... pozdrawiam wszystkich milosnikow hond ..najlepszy wozek na swiecie..