PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z obrotami

Tomekcivic94
05-08-10, 19:37
Witam wszystkich, mam takie pytanie odnośnie Hondy Civic 1.3, 94 rok (na gaźniku), otóż auto kupiłem w benzynie i założyłem gaz, teraz mija drugi rok po założeniu, lecz od kilku miesięcy mam problem, gdyż auto łapie jakieś dziwne obroty, zazwyczaj bardzo wysokie i nie chce z nich zejść, po przegazowaniu schodzi z nich po czym znowu falują, sam od siebie sobie dobiera przeróżne partie obrotów, przełanczając na benzynę auto gaśnie wówczas obroty są za niskie, ustawiając poprawne obroty na benzynie to znów po przełączeniu na gaz są bardzo wysokie i trzeba szybko je obniżać.
Mechanik i gazownik rozkładają już ręce co dla mnie nie jest zbyt fajne, bo autem chce się jeździć. wymieniony został już gaźnik na inny o wiele lepszym stanie niż stary, gumowe podciśnienia zostały przejrzane i też są porządku, sonda jest ok., silniczek krokowy też kupiłem inny ale cały czas te same problemy z obrotami. Jeżeli przychodzi coś komuś na myśl co mogłoby jeszcze ewentualnie być uszkodzone to bardzo proszę o jakieś wskazówki.

Z góry dziękuję.

trancemusic
08-08-10, 09:43
jaki gaz ? sek ?
komp pokazuje jakies bledy ?

civic-5
08-08-10, 13:10
ja tez mam problem z falujacymi obrotami - rece rozkladałem, nie wiedzac ocb, ale u mnie adekwatnie powodem jest zacinajaca sie linka gazu ... czyli banał.

Tomekcivic94
09-08-10, 14:53
Gaz normalny wstawiony, auto na gaźniku więc nie wrzucałem sekwencji.
Na kompie błędów nie ma po skasowaniu, pokazywało jedynie sonde lambde ale jest dobra, nie wiem czasem czy nie będzie to wina serwa układu hamulcowego bo ono też ma podciśnienia, a u mnie serwo jest chyba uszkodzone, będę je wymieniał na dniach więc dam znać czy po wymianie wszystko ustało czy jeszcze coś będzie nie tak.