Zobacz pełną wersję : Jaki kolor wybrać??
Witam! mam pytanie,jestem posiadaczem coupe 6gen 96r. ej8 kolor czerwony(akrylowy),niedawno miałem bliskie spotkanie z dzikiem i przód jest niestety do wymiany a że była przy okazji reperaturka do zrobienia oraz drzwi,zapadła decyzja żeby pomalować całą budę,jaki kolor byście proponowali??(malowanie mam za free,płace tylko za materiały)także można wydać parę złotych na jakiś fajny kolor)co proponujecie??
BlackSheWolf
05-08-10, 19:20
chciałam powiedzieć, że jest już sporo takich tematów na forum ;) wystarczy użyć "szukaj" ;)
a co do koloru. Wiele masz do wyboru ;) wszystko zależy od tego co Ci się podoba. Czy dwa kolory, czy jeden ale jakiś wyjątkowy.
Jeżeli ma być wyjątkowy kolor to tylko siwo koperkowy róż. widziałem kiedyś taki na Calibrze i wyglądał naprawdę zacnie.
a tak na prawdę to temat trochę z dupci bo to Twoje auto o Ty będziesz się w nim pokazywał na dzielni.
Kolorów jest masa i upodobań jest masa. Wejdź na dział Nasze Hondy i szukaj :)
z czerwonego to ja bym wybral jakos dobry odcien wisni w perle :) kolor sie wybiera w mieszalni lakierow i tylko tam.
Son - Goku
05-08-10, 22:08
dobry odcien wisni w perle
Też o tym myślałem. . .
Też o tym myślałem. . .
no tylko tu mozna debatowac, bo mi sie spodoba inny odcien i tobie inny, zreszta wiem bo bylem kilkanascie razy wybierac kolory, i jednego koloru miliony odcieni a kazdy wyglada inaczej, a na dodatek i tak wszystko zalezy od lakiernika jak polozy lakier, zeby byl chociaz podobny do tego z fiszki z mieszalni...wiec poprostu niech autor idzie ze swoim lakiernikiem do mieszalni i wybiera...oglada zdjecia wczesniej jak to mnie wiecej by wygladało...innej opcji nie ma.
ja proponuje wybrac z YAMAHY R1 ten wysniowy
Orange calypso z palety barw Fiata Punto II :):) fajnie wygląda :):)
tylko zgniła limonka, ew. tak jak malują w fast&furious z vinylami
a tak na prawdę to temat trochę z dupci :)
ale grzeczność hehe ;)
Róź jest git.
Ja zapytam w ten sposób czy zna ktos może stronę na której podane sa kody lakierów używanych przez hondę ale razem z próbkami (chodzi mi o zdjęcie), bądź kod który mógłbym wpisac w photoshopie? Ja znalazłem jedynie cos takiego i może się komuś przydać:
http://www.prosprayfinishes.com/images/upload/10/filename/Honda_2-10.pdf
http://honda-tech.com/showthread.php?t=2253250