Zobacz pełną wersję : Modół domykania szyb urz0224
Siemka zakupiłem moduł taki jak w opisie no i mam problem bo nie wiem co twórca miał na myśli :P Przewód pomarańczowy podłącz do przewodu dodatniego siłownika zamka centralnego podczas zamykania drzwi przewód zielony podłącz do sterownika zamkiem ,
pomaranczowy podlaczasz do silownika, tam gdzie pojawia sie plus przy zamykaniu, zielony do sterownika....nic wiecej nie napisali?? masz schemat?
Witam
Panowie a ja troche odswieze temat bo mnie jedna rzecz zastanawia :)
Sam mylse nad takim modeulem , powiedzmy MPW-2 i kazdy pisze ze trza przeciagac kable do drzwi zeby tam to wszystko robic...
A nie da sie tak zrobic aby ten modul byl podlaczony z kabiny? A kablami w sterowanie wpiac sie przed przekaznikiem szyb elektrycznych znajdujacego sie pod kierownica???
Czy ktos sprawdzal czy takie rozwiazanie zadziala?
Bo jezeli tak to bylo by zdecydowanie mniej pracy przede wszystkim z ciagnieciem przewodow przez drzwi...
Prosze o odpwiedz
Pozdr
bracho1978
24-08-10, 07:24
Moduł od szybek znajduje się w drzwiach jak u ciebie jest pod kierownicą to trochę dziwne
Witam
Panowie a ja troche odswieze temat bo mnie jedna rzecz zastanawia :)
Sam mylse nad takim modeulem , powiedzmy MPW-2 i kazdy pisze ze trza przeciagac kable do drzwi zeby tam to wszystko robic...
A nie da sie tak zrobic aby ten modul byl podlaczony z kabiny? A kablami w sterowanie wpiac sie przed przekaznikiem szyb elektrycznych znajdujacego sie pod kierownica???
Czy ktos sprawdzal czy takie rozwiazanie zadziala?
Bo jezeli tak to bylo by zdecydowanie mniej pracy przede wszystkim z ciagnieciem przewodow przez drzwi...
Prosze o odpwiedz
Pozdr
Nie, nie da się. Pod deską to masz tylko przekaźnik dający zasilanie na szyby po włączeniu zapłonu.
kupiłem moduł mpw-2 i dwóch jakiś "elektryków" próbowało to podłączyc po czym stwierdzili, że nie da się.
Czy moglibyscie jak "chlopu na miedzy" wytłumaczyć sposób podłączenia tego urządzenia?
z gory dziękuje