PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Drzwiami pasażera ep2 - proszę o pomoc.

FaziRBK
05-08-10, 14:15
Witam,
Mam problem otóż w civicu kolegi (ep2) popsuł się centralny zamek z pilota od strony pasażera, ogółem rzecz biorąc czasem łapie z pilota czasem nie. Rozebrałem drzwi ażeby sprawdzić co może być tego przyczyną. Na pozór wszystko się wydaje ok. Ale mam wrażenie, że siłownik czasem nie daje sobie rady z podniesieniem albo opuszczeniem zamka. I moje pytanie, czy to wina np: siłownika czy czegoś innego? I jaki siłownik mam zakupić do tego modelu ? Jeśli to w ogóle on. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

A tak przy okazji jak zamykam z kluczyka od strony kierowcy czy też z pilota to jest specyficzny cyk w siłowniku, ale zamek się nie zamyka. Chyba, że sam nacisnę blokadę od wewnątrz to zamek się zamyka.

genior
05-08-10, 18:20
mój manual zostanie wyruch... do cna :)
zajrzyj do faq tam jest podmiana siłownika na uniwersalny
albo pw do nyga on robił "regeneracje"

nyga
05-08-10, 20:37
Przed zalozeniem kolejnego tematu wystarczylo przeczytac dzisiejsze i jest ten sam problem poruszany ;) Silownik czasem daje rade a czasem nie ma sily bo w silniczku jest zjelczaly smar ktory go blokuje, mozna to wyczyscic i bedzie jak nowy. Tu masz opis http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?81746-Naprawa-si%B3ownika-centralnego-zamka&highlight=naprawa+si%B3ownika.