Zobacz pełną wersję : powolne zamykanie elektrycznych szyb...
Wystepuje u mnie powolne zamykanie szyb tak jakby cos trzymało ;/ spuszczanei szyb idzie super ale podnoszenei szczegolnie w polowie wrecz "zamiera" ledwo sie podnoasząc ;/
Dzis rozkrecilem boczkie posmarowalem wszytko co sie da, najpeirw wd40 a pozniej smarem ;) niby wydawalo sie ze jest poprawa ale po skrecenieu dalej sie meczy podcaigając szybe :( co robic?
KrzyChules
04-08-10, 21:29
zobacz czy nie masz luźnych śrubek od mechanizmu, zobacz tez czy przy podnoszeniu szyba nie dostaje w którąś strone przekosu
nasmaruj też uszczelki silikonem w spray'u
silikon powinien załatwić sprawę
silikon w spray-u załatwi wszystko :) spsikaj wszystko co gumowe :) i wszystko co wchodzi w sklad mechanizmu..
sylikon mówicie ? no ale przeciez psykałem wd40 i smarowałem wszystko takim samrem w tubce do mechanizmów wiec nie wiem czy sylikonw sprayu tak wszytko naprawi
weź silikon i porządnie z psikaj wszelkie uszczelki.
VaTi Pro-Tec
05-08-10, 13:58
dokleje sie do tematu szyb... otóż mam troche inny problem, po deszczu, czy umyciu auta nie chce mi sie lewa szyba otwierać, dokładniej mówiąc jej przednia część otwiera sie szybciej w skutek czego sie blokuje i żeby ją otworzyć trzeba (kilkakrotnie) troche otwierać i potem grama zamykać i tak z 15x, żeby całą otworzyć. co radzicie?? trzeba wymienić mechanizm, czy obejdzie sie bez tego??
może to dziwne ale kolega w 6gen miał to samo. próbowalismy naprawić system ale nie szło znaleźć przyczyny. Co najlepsze pomogł silikon w sprayu i nie pytajcie jak. działa do dnia dzisiejszego :)
VaTi Pro-Tec
05-08-10, 15:21
silikon mam, tylko co spsikać?? mechanizm mam, ale wolałbym, jakby obeszło sie bez jego wymiany...
spsikaj uszczelki i te prowadnice z przodu i z tylu szyby od gory do dolu.