Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki kolor zacisków...?

AndMal100
01-11-06, 22:35
Witam !!!
Poniżej zdjecie... troche niektualne, bo z marca 2006 ale....:-)
http://img57.imageshack.us/img57/3586/p1010124resizebo6.jpg (http://imageshack.us)
1. Aktualnie z przodu mam zacciski pomalowane na kolor autka, z tyłu zaciski mam czerwone (spadek po swapie). Czyli ogólny bałaganik:-) Jak sądzicie na jaki kolor powinienem pomalować zaciski:
- niebieski, jak kolor autka (widać to na przednich zaciskach),
- czarny,
- czerwony.
2. Co sądzicie żeby zmienic kołpaczki na niebieskie nakretki MUTEKI:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Muteki-CE-Lug-Nuts-Blue-240SX-350Z-G35-Impreza-WRX-JDM_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33749QQihZ020QQitem Z300041480948 ?
i wentylki na niebieskie wentylki Zenki:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BLUE-ZENKI-ALUMINUM-RACING-WHEEL-FULL-VALVE-STEMS-CAPS_W0QQitemZ170045103538QQihZ007QQcategoryZ33747 QQrdZ1QQcmdZViewItem ?
3. I jeszcze jedno pytanko.......... pewnie niedługo zagoszcza na nim dokładeczki tył i przód.....:-) Jak sądzicie...malować dolną listwę pod kolor czy nie?

Dziekuję za pomoc.
AM

prz3mo
01-11-06, 22:38
Moim zdaniem niebieskie wygladaja calkiem ładnie :) Moze żółte tez, ale to trzeba by zobaczyc...

AndMal100
01-11-06, 22:41
Moim zdaniem niebieskie wygladaja calkiem ładnie ....

Zaciski, nakrętki, progi...?...:-)

prz3mo
01-11-06, 22:44
Moim zdaniem niebieskie wygladaja calkiem ładnie ....

Zaciski, nakrętki, progi...?...:-)

Zasicki miałem na mysli :)
Progów bym nie malował wcale na Twoim miejscu jak i listew (zreszta o progi i listwy juz kiedys chyba pytales na forum). Nawet Ci VT bodajze robilem, z tego co kojarze :P

AndMal100
01-11-06, 22:46
Mam podobne zdanie....mysle jeszcze ewntualnie o czarnych zaciskach...:-)

A co sądzisz o wymianie kapselków na Muteki?
AM

mighty
01-11-06, 22:48
zaciski na czarno bym malował.
reszte bym sobie darował, ale ty lubisz takie pierdółki :P

Rikoo
01-11-06, 22:48
zaciski na czarno wszystkie a nakretki i wentyle niebieskie :mrgreen:

prz3mo
01-11-06, 22:52
Mam podobne zdanie....mysle jeszcze ewntualnie o czarnych zaciskach...:-)

A co sądzisz o wymianie kapselków na Muteki?
AM

No czarne zaciski tez moglyby byc, beda pasowac wlasnei do innych czarnych elementow jak progi czy listwy. Tez dobry pomysł.

Niebieskie nakretki całkiem fajne :)

Jesli moge cos zasugerowac... Twoje auto w obecnej formie jest naprawde ładne, ale pamietaj, ze mozna czasem przesadzic i zbyt duzą liczba "modów" zew. moze popsuc cały wizerunek. Jesli chodzi o nadwozie to tak jak pisales mozna jeszcze dorzucić dokładki, ew. wymienic felgi (jak te Ci sie znudzą), moze jakas karbonowa maska... I nic ponadto bym nie ruszał :) Juz teraz jest extra.

emg
01-11-06, 22:56
zaciski na czarno

MartinS
02-11-06, 07:42
dokładki poleć w carbonie i listwy zostaw jak są... ;)
zaciski na czarno
nakrętki i zaworki :one:

Qukie
02-11-06, 09:27
Zaciski na czarno, nakrętki niebieskie wentylki w kolorze kółek, dokładki też pomaluj na czarno, może ładnie wyglądać, a progów nie maluj.

LIO
02-11-06, 14:41
nakretki niebieskie
wentyle plaskie, niewidoczne z dokrecana koncówka do pompowania
zaciski albo czarne, albo czerwone jak niektóre detale w aucie typu dekiel zaworów, szwy na mieszku itd
dokladki, hmm tu jest problem (przednia czarna i progi wtedy tez czarne, nie wiem wtedy co z tylem) najlepiej idz w carbony :-)

luniz
03-11-06, 15:07
jak chcesz byc wszedzie zauwazany to czerwono, jesli uchodzic za tunera niebiesko, a jesli miec szacunek ludzi ktorzy znaja sie na rzeczy czarno :)

AndMal100
03-11-06, 15:09
zaciski albo czarne, albo czerwone jak niektóre detale w aucie typu dekiel zaworów, szwy na mieszku itd

- chyba jednak beda czarne.....:-)

wentyle plaskie, niewidoczne z dokrecana koncówka do pompowania

- a co sąszisz o niebieskich Zenkach...?

Monogramus
12-11-06, 21:15
wg mnie:
- zaciski na czarno sa profi, czerowne to tylko w prosiaku moga byc
- nie zdejmuj tych kolpaczkow z felg, bedzie widac ze sa nie kompletne, jakies kombinowane itp a tak masz wypas felgi, producent je tak zaprojektowal i nic tu nie poprawisz (chyba ze wypolerujesz rant ;) )
- dokladki i progi zostawilbym w czarnym plastiku, bardzo mi sie to podoba, jak za duzo lakieru to szwabem zalatuje, a to jest H :)