Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : prosze o opinie (subofer)

webi
01-11-06, 17:38
witam
prosze o opinie na temat tego czegos bo mam sedana civic i by sie troche basu przydalo a mialem subofer aktywny w bagazniku to wogole go nie bylo slychac.
co wy na to moze ktos ma cos takiego
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=135925997

E57
01-11-06, 18:20
jak dla mnie to strata kasy... jakby mi brakowalo basu to bym sobie kupil wzmacniacz jakis 2 kanałowy uzywany i do tego sam zbił skrzynie i wsadził tam głośnik niskotonowy... koszt pewnie bedize wiekszy niz to co podales w linku ale wydaje mi sie ze efekt bedzie lepszy ;)
Jak na bardzo nisko budzetowy zestawik to widze naprzyklad blaupunkta gta 200 albo jak masz ciut wiecej kasy to gta 2100 i do tego kupujesz głośnik stx'a... jak dobrze pamiętam to chyba jest GDN-30-300-4-AP ale moge sie mylić :wink: sam mu zbijasz skrzynie o odpowiednim litrażu z mdf'u i zestawik gotowy :) wzmak to ok. 100 zł za gta200 albo ok 170 za gta2100, do tego głośnik stx jakies 150zł... razem kolo 300 + drewno na skrzynie i troche Twojego czasu i cierpliwości :)
taki jest mój pomysł zamiast tego boszmana :D

webi
01-11-06, 18:25
dzieki za wypowiedz ale mialem tube aktywna w bagazniku sony i naprawde byla kicha ,na zewnatrz bylo slychac a w srodku nic

Bauma
01-11-06, 19:05
a masz wytlumione auto???

ppm702
01-11-06, 22:06
dzieki za wypowiedz ale mialem tube aktywna w bagazniku sony i naprawde byla kicha ,na zewnatrz bylo slychac a w srodku nic
źle dobrana skrzynia...

ten aktywny woofer to kicha

webi
02-11-06, 12:11
dzieki
niemam wyguszonego auta ale jak mialem ta tube w bagazniku (sony) to naprawde nic nie bylo slychac a jak wsadzilem do brachola do astry to nieszlo wysiedziec wsrodku,i jak pisalem mam sedana i mi sie wydaje ze przez siedzenie i pulke szczelna wogule dzwiek nie wychodzi

Bauma
02-11-06, 17:21
qzyn w BMW 520 tez mial taki problem ze do srodka bas nie wchodzil a ma ponad 1000W RMS i okazalo sie ze bagaznik od kabiny albo bagaznik od tylnej polki(skleroza) odgradza blacha i po jej wycieciu zupelnie inaczej :) . nie wiem jak w Civic to wyglada....innym znajomy w sedanie to ma tak bagaznik i sama klape wytlumiona ze jedna reka bagaznika nie otworzysz taka ciezka klapa ale to juz przesada.... :P

eVok
02-11-06, 20:38
tak z ciekawości,co miało 1000W w RMS?jaki głośnik i wzmak?

pirat
02-11-06, 21:13
na szybkiego takie cos znalazlem:
http://www.allegro.pl/item136858792.html :P
http://www.allegro.pl/item137975627.html ;-)

a na deser:
http://www.allegro.pl/item138124241.html
no i mamy cos podobiel :P

koledze moze o jedno zero za duzo sie dalo :P

Bauma
03-11-06, 14:11
koledze moze o jedno zero za duzo sie dalo
nie pomylilem sie :)
http://www.vibeaudio.co.uk/index.asp?page=p-space.html&header=p-space-h.html&footer=p-space-f.html glosniki
http://www.vibeaudio.co.uk/index.asp?page=p-mb.html&header=p-mb-h.html&footer=p-mb-f.html wzmak ten najwiekszy....

w pazdziernikowym "auto tuning swiat" jest Accord kombi znajomego z Bydzi i ma tam 2x30cm SPACE w zamknietej i przednia szybe wygina, jestem ciekaw jaki efekt bedzie jak wstawi 2x15" SPACE w otwartej badz wstawi Band-pass (ktory takie cisnienie robi ze po podlaczeniu rury od odkurzacza nie bylo problemu ze zmiataniem lisci powaga) zreszta koles w Polsce maja w golfie jednego Spaca wygral db drag a w niemczech byl 4ty...

kulas
10-11-06, 18:10
Kolego sedan nie ma nic do rzeczy. (Jeszcze) jezdze e36 w sedanie i bas mam taki, ze lusterko wsteczne sie przestawia :) A moj zestaw do basu to tuba JBL GT 30cm + Signat 4x80. Przy czym woofer zasila mi tylko jeden kanal. Powaznie nie da sie wysiedziec przy 3/4 mocy wzmacniacza. Takie zakupy podaruj sobie bo naprawde szkoda kasy, ja kupilem uzywane i jestem okrutnie zadowolony.

Bauma
10-11-06, 22:16
Kolego sedan nie ma nic do rzeczy.
sory ale jesli wg Ciebie typ nadwozia nie ma znaczenia to wogole nie mamy o czym rozmawiac....

w sedanie i bas mam taki, ze lusterko wsteczne sie przestawia
no to wyobraz sobie ze potezniejsze bylyby odczucia w nadwoziu typu hatckback badz liftback niz sedanie a wogole juz w kombi....typ nadwozia ma znaczenie, wielkosc auta itd itd....jesli myslisz ze dowolnie wybrany zesaw np przedni zagra tak samo w kazdym aucie to nie masz pojecia o car audio....

eVok
10-11-06, 22:20
no nie,pewnie że nadwozie nie ma nic do rzeczy,nieważne że np. bagażnik oddzielony jest od kabiny blachą i dodatkowo zbiornikiem paliwa :okulary2:

emg
11-11-06, 00:32
Kolego sedan nie ma nic do rzeczy. (Jeszcze) jezdze e36 w sedanie i bas mam taki, ze lusterko wsteczne sie przestawia A moj zestaw do basu to tuba JBL GT 30cm + Signat 4x80. Przy czym woofer zasila mi tylko jeden kanal. Powaznie nie da sie wysiedziec przy 3/4 mocy wzmacniacza. Takie zakupy podaruj sobie bo naprawde szkoda kasy, ja kupilem uzywane i jestem okrutnie zadowolony.

pozostań przy bmw, bo możesz być okrutnie niezadowolony z małej ilości basu jak kupisz hondę sedana

ppm702
13-11-06, 14:29
basu musi być dużo i tuba jest tu najlepszym wyborem. Najlepiej jest jak się na siedzeniu podskakuje, a towarzyszą temu tylko odgłosy z syczków - po prostu odjazd :D

E57
13-11-06, 21:39
basu musi być dużo i tuba jest tu najlepszym wyborem
dokładnie ziom :D na moim nowym wyczesanym radyjku Dalco z animacjami 3D jak dam ustwienie "SuperBass" to każda foka sie oglada za mną jak się furakiem lansuje po mieście, wkońcu lachony czują re5pect przed jezdzacym disco... 8)

p4nicz
14-11-06, 18:49
subofer

:roll:

emg
14-11-06, 20:46
subofer

:roll:

Co wnosi ten post???? Szanowny p4niczu, otóż nic nie wnosi, więc się nie wymadrzaj.
Po co piszesz post jak on nic nie wnosi?

p4nicz
14-11-06, 21:02
Ojj zabolalo co ? odgrywasz sie za post dotyczacy alarmu... a co do mojego postu to fakt nic nie wnosi... ale wiele osob na forum tak robi z Tobą włącznie... sluchaj to moj ostatni post w Twoim kierunku... mam nadzieje ze nie bede mial wiecej z Toba doczynienia ani na forum ani w rzeczywistosci... bo w tej drugiej opcji to bym sie z Toba tak nie pie#$^&@ Elo Ziom pozdro i wiecej rzyczliwosci do ludzi rzycze.

emg
14-11-06, 21:26
Ojj zabolalo co ? odgrywasz sie za post dotyczacy alarmu
ani trochę

mam nadzieje ze nie bede mial wiecej z Toba doczynienia ani na forum ani w rzeczywistosci... bo w tej drugiej opcji to bym sie z Toba tak nie pie#$^&@
bez komentarza, te niby groźby

LIO
14-11-06, 21:35
p4nicz troszke pokory, bo nie pierwszy raz piszesz posty na dosc niskim poziomie
dostosuj sie do regul panujacych i skup sie na tematach, a nie na osobistych wycieczkach

ppm702
17-11-06, 15:41
p4nicz, dość komentarzy wobec moderatora, albo powiększy Ci się liczba ostrzeżeń :!: To ostatnie upomnienie