PDA

Zobacz pełną wersję : Zalewanie świec?

szisz
01-08-10, 15:11
Witam.

Wczoraj wracałem z pracy i prawie pod samym domem jadąc na 5 biegu nagle poczułem jak samochód słabnie po intensywniejszym wciśnięciu pedału gazu, zredukowałem- ale po ponownym wciśnięciu gazu znowu to samo. Na wolnych jakoś jedzie ale jak mu depnę to tak jak by się dusił i szarpie. Doczłapałem się jakoś pod blok po czym poszedłem do domu ochłonąć, zszedłem po 10 min pomyślałem żeby się przejechać na spokojnie to może coś wyczuje, i o dziwo normalnie chodziła.

A wiec mi wydaje się ze jest to objaw zalewania świec, ponieważ od jakiegoś tygodnia zauważyłem ze z pod pokrywy zaworów ucieka olej, a miesiąc temu jak zmieniałem świece zauważyłem ze stare były w oleju jak je wyjmowałem.

Dziś rano jak jechałem do pracy było ok do momentu kiedy się nie rozgrzał, i znowu to samo nie miał mocy.

Dobrze kombinuje czy nie bardzo?

jasiek09
01-08-10, 17:50
dobrze,tylko dlaczego tego nie uszczelniłeś jak widziałeś że są w oleju :confused:

szisz
01-08-10, 17:59
Zrobił bym to gdybym miał czas, a ze pracuje codziennie to tego czasu nie mam.

Wolał bym żebyś powiedział mi czy w dobra stronę kombinuje czy takie zachowanie( przymulenie,szarpanie) to wina zalewających się świec? Niestety nie mam nawet skąd ogarnac teraz klucz do świec żeby to sprawdzić.

jasiek09
01-08-10, 23:48
no tak może być taki powód jak opisałeś ale mogą być też inne np podparte zawory przez co silnik na gorącym nie będzie pracował...? były regulowane w niedalekiej przeszłości ?

szisz
02-08-10, 10:07
Były. Przyczyna już wyjaśniona - Zapowietrzony bak paliwa:/