PDA

Zobacz pełną wersję : blos w d16y7??

łosiek
29-07-10, 09:53
być może jest osoba która posiada w tym silniku zamontowanego blosa..jeśli tak to proszę o jakieś opinie porady lub sugestie na ten temat..póki co mam jeszcze gaz i planuje zamontować tego blosa.kupiłem kolektor ssący od z6 i póki co żeby jeździć na gazie muszę zakupić tytułowe urządzenie..
co myślicie o tych modyfikacjach w tym motorze..dodam że gaz jest niestety zwykły i jak napisałem wcześniej póki co narazie on zostanie..
czekam na jakieś opinie i porady..
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Piotrex4
29-07-10, 12:47
jeśli masz mixer a pewnie go posiadasz to radzę wyciągnąć go i przejechać się na benzynie i zobaczyć czy jest duża różnica między pb z mixerem a pb bez mixera.. na blosie będzie jeżdził podobnie jak na pb bez mixera...ja w moim d14a2 nie odczułem zbytnio różnicy i mam dziurę do 3 tys. czyli nie przyśpiesza tylko tak jakby dusi się...więc mi blos zbytnio nie pomógł i osiągi bardzo zbliżone jak z mixerem...sprawdż to co pisałem to najlepszy sposób sprawdzenia czy warto zakładać blosa..

łosiek
07-08-10, 09:17
tu masz rację..ale temat na szczęście już nieaktualny bo pozbyłem się kompletnie podtlenku lpg :D została tylko strona formalna jak pozbyc się z dowodu tego brzydkiego napisu (zasilany instalacją lpg)
polecam każdemu :)