Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap D14Z6 na K20A

TomTypeR
28-07-10, 20:01
Witam
Jest to moj pierwszy post i mam nadzieje ze mi pomorzecie
Otoz mam Civica 2003 ep1 D14 i chcialem wlozyc do nieko k20a z ep3 i moje bytanie jest czy bedzie z tym duzo problemow dodam odrazu ze mam Type r po dachowaniu zawieszenie i silnik w dobrej kondycji kasta niestety troszke poobijana.Myslalem zeby przelozyc wszystko z ep3 do ep1 wiem ze jest z tym troche roboty ale warto sprobowac najwiecej martwi mnie silnik buda niby ta sama ale roznie to bywa.
Pozdrawiam

maciex
29-07-10, 09:19
Ospojlerowanie to wiercenie progów pod boczne spojki CTR'a tylna lotka deko nie pasuje też trzeba lekko pomodzić co do samego silnika na forum EP3 spotkałem się z opinią, że są inne podłużnice.

ridley
31-07-10, 08:35
Podluznice sa inne, bo silnik wisi na odwrot... Wiec albo rzezba z lapami silnika i mocowaniem wszystkiego pod maska, albo rzezba z doprowadzeniem budy z type r do porzadku kosztem ep1 ;)

TomTypeR
31-07-10, 20:23
sytlacja jest taka ze type r budy nieoplaca sie ratowac czyli trzeba bedzie kombinowac z mocowaniem silnika :)

maciex
31-07-10, 20:39
Powiem ci że to jest w ****** rzeźby za niemałą kasę. Ja bym robił tak puścił EP3 na części silnik na swap sprzedał EP1 i masz pieniądze na zdrowe EP3 :) to według mnie jedyne i rozsądne wyjście. Pozdrawiam kolego:)

ramzees
23-08-10, 19:44
sa ludzie co jezdza autem i te auto jest dla nich perelka i chca wzmocnic serducho kazdym kosztem by nie rozstawac sie z autem :)
em2 nie ma z k20 mimo tego nie zamierzam kupywac nic innego i bede wrzucac k serie pod mache :)