PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwny dzwięk układ kierowniczy ...?

Dasibe
27-07-10, 17:05
Witam!

W mojej Hani V gen coupe od wczoraj zaczęło coś obrzydliwie piszczeć,skrzypiec przy skrecaniu w lewo ,prawo tak po 5 min od ruszenia z przedniego układu.Na przekładni kierowniczej od strony kierowcy jest taka guma i jak by jej początek sie wyrwał i trochę zesunęła się w tym miejscu element przekładni jest tłusty(mokry).
Teraz pytanie czy to koniec przekładni czy jakś drobnostka proszę o rady.

pozdr!

Budziniak
27-07-10, 20:03
http://www.accordklubpolska.pl/viewtopic.php?t=9160 Oblukaj fotki z tego linku i napisz czy o tą gumę chodziło. Na zdjęciach jest właśnie magiel jak by co

Dasibe
27-07-10, 20:40
Tak ta guma.Mi po prostu jej końcówka pękła i ta większa część odsłoniła kawałek przekładni tam jest sam tawot wycieku płynu nie widać...Ale skąd te piszczenie pod czas jazdy czyżby przez ta gumę ...?

Budziniak
27-07-10, 20:47
Wiesz co ciężko stwierdzić co jest nie tak nie słysząc i nie widząc pacjenta. Wymień tą osłonę jak najszybciej bo piasku Ci się tam nawali i będziesz miał drążek do wymiany. Nie sądzę aby piszczenie miało źródło w tej gumie więc może lepiej podjedź gdzieś do warsztatu i za 20 zł sprawdzą CI hamulce i zawias.

Nemereth
28-07-10, 09:26
Budziniak. jak jest wilgotno w powietrzu to u mnie też takie jakieś ocieranie/piszczenie słychać przy skręcie w lewo... ;)
Poszukam przyczyny i dam znac ale nie wiem kiedy bo nie mam warunków na dłubanie ;/

Budziniak
28-07-10, 18:10
Budziniak. jak jest wilgotno w powietrzu to u mnie też takie jakieś ocieranie/piszczenie słychać przy skręcie w lewo... ;)
Poszukam przyczyny i dam znac ale nie wiem kiedy bo nie mam warunków na dłubanie ;/

Sworznie ?!