PDA

Zobacz pełną wersję : Zamarzająca blacha...

wyszpa
30-10-06, 10:12
Na niewielkim mrozie (-1) mam już problem z otworzeniem drzwi... (przymarzają do blachy), szyba jest oszroniona od środka... nie wiem co będzie później...
macie takie same problemy ??
jak ocieplić to auto ??

pirat
30-10-06, 10:40
jesli masz w srodku zaszronione tzn ze masz wilgoc, aby sie jej pozbyc sa 2 sposoby, zostaw uchylona szybe jak bedzie swiecic sloneczko i cI bedzie samochod przygrzewac.
Albo po prostu rozloz gazete w samochodzie, najlepiej pod szybami itd.
Co do przymarzania kup sobie specjalny preparat siliconowy ktorym sie smaruje uszczelki aby mnie przymarzaly, albo po prostu je czyms tatluscic ;-)

Konrad84
30-10-06, 10:47
Też polecam silicon na uszczelki. Smaruje od dwóch lat i od tego czasu nie miałem najmniejszych problemów z otwarciem drzwi. Dodatkowo po nasmarowaniu uszczelka wygląda dużo lepiej.

wyszpa
30-10-06, 12:18
a gdzie można dostać taki silikon do uszczelek ?
jak to się nazywa i ile mniej więcej kosztuje ?

pirat
30-10-06, 12:57
jest to sylicon w spreju, dostaniez w kazdym sklepie ogolnomotoryzacyjnym, w marketach, moze na stacjach benzynowych.
nazywa sie to "spray do uszczelek" albo "sylicon do uszczelek" jakos tak
cena ok 10pln
tyle ze trzeba operacje czegos takiego robic kilka razy w zimi, bo jak np u siebie psiknalem w poprzednim aucie w ta ostra zime to 2 tygodnie nie bylo problemu, a potem znow zaczelo przymarzac, po 2 operacji bylo to wiecej jak 2 tygodnie itd.. po prostu uszczelka musi nasiaknac tym preparatem ;-)

zuras555
30-10-06, 13:10
U starszego w passacie zawsze sie tak dzialo w zimie po myciu. Otworzyc sie otwieraja, ale zamknac nie da rady. Udalo sie w koncu z tym uporac...jedyna metoda to wymiana uszczelek albo natluszczanie, ew. silikon do uszczelek.

ceelx
30-10-06, 13:31
a gdzie można dostać taki silikon do uszczelek ?
jak to się nazywa i ile mniej więcej kosztuje ?
18 pln z valvoline dostaniesz w kazdym oddziale w polsce ;)
butelka 300 ml

mclimak
30-10-06, 16:53
ja to robie wazelina techniczna za 3 zl...