PDA

Zobacz pełną wersję : Civic z rantem

adam_16_
29-10-06, 19:07
Witam
Jeżeli umieściłem temat w złym dziale albo juz taki był poruszony proszę Moderatorów o usunięcie (jestem tutaj nowy ;P). Mam do Was taki pytanie, ponieważ mam problem z doborem felg do civica 3d Vgen. Osobiście bardzo spodobało mi się byłe autko Sknerusa ma borbetach z wystającą felgą poza karoserie. Mam w zwiazku z tym taką proźbe... Jeżeli macie jakieś fotki z Civic na szerokiej feldze z rantem prosze o umieszczenie fotek ponieważ to w znacznym stopniu ułatwiłoby mi wybór odnośnie szerokości felgi. Poprostu chciałbym porównać wygląd autka na szerokiej feldze z rantem (znalazłem tylko autko Sknerusa) z autkiem na węższej feldze (takich jest znacznie więcej :)). Prosze Was o pomoc. Pozdrawiam :)

jakub476
29-10-06, 19:08
człowieku mało jej na klubie aut a google po co ja ja miałbym tu wrzucać swoje to bym kilka godzin ładował myślisz, że skąd je mam?

LIO
29-10-06, 20:02
wez sobie fote BMW, a potem wyobraz to sobie w civicu :roll:

adam_16_
29-10-06, 20:56
Zakładając ten temat byłem niemal na 100% pewny że uzyskam takie odpowiedzi w stylu, zebym pooglądał sobie golfy, bmw i inne... Zauważyłem ze na tym forum panują pewne zasady których trzeba przestrzegać bo jezeli sie je naruszy to człowiek zostanie wyzwany. Jedną z tych zasad jest własnie felga, nie moze być z rantem i szeroka, bo to odrazu wielki syf. Naprawde nie rozumiem tego... Rozumiem ze nie preferujecie takiego "tuningu" ale nie wygląda to pzrecież źle, sami powiedzcie co sądzicie o byłym civicu Sknerusa, wielu osobą on się bardzo podoba i w tym mi.

Przecież napisałem że potrzebuje tylko fotek civików z rantem i małym et, ponieważ jest ich mało, nie moge znaleść i nie jestem do końca zdecydowany , ale niestety jezeli Wy w taki sposob traktujecie ludzi, dziekuje Wam... Taka już jest ta polska mentalnosc ludzi. Pozdrawiam

Lcfr
29-10-06, 21:31
Zakładając ten temat byłem niemal na 100% pewny że uzyskam takie odpowiedzi w stylu, zebym pooglądał sobie golfy, bmw i inne... Zauważyłem ze na tym forum panują pewne zasady których trzeba przestrzegać bo jezeli sie je naruszy to człowiek zostanie wyzwany. Jedną z tych zasad jest własnie felga, nie moze być z rantem i szeroka, bo to odrazu wielki syf.

Moze i masz racje, ze panuje tu "swoisty klimacik" :)

ale.... taka jest prawda.... poszukaj takich fotek w sieci.... jest i NAPRAWDE SPORO....(szczególnie www z koncówką ".de")
i nie bedziesz narazony na zadne stresy... a poza tym wiekszosc tutaj preferuje "delikatnie lzejszy styl" i podejrzewam, ze nie ma w swojej kolekcji takich fotek-stąd taka reakcja...
Dla mnie też finezyjna linia civic'a staje sie przycieżkawa deko na takich felach.... Nie zmienia to faktu, ze kazdy ma swoja wizje i moze robic z autem co mu sie podoba ...- jednym to wychodzi zgrabnie(nawet z jakims rantem) a innym troszke mniej....

aha... i jescze jedno... nikt Cie nie wyzwał.... tylko wyrazili swoje zdanie (moze dosc obcesowo-ale kazdy ma do tego prawo)...

Lipek
30-10-06, 14:36
.... poszukaj takich fotek w sieci.... jest i NAPRAWDE SPORO...
Np.:
http://img157.imageshack.us/img157/6504/rantvw9.th.jpg (http://img157.imageshack.us/my.php?image=rantvw9.jpg)

jakub476
30-10-06, 17:53
Mam pytanie gdzie autor tematu napisał, że rank ma mieć poł metra?Mówił tylko o rancie.

LIO
30-10-06, 20:02
zatem jesli nie sprezyzowal, interpretacja moze byc dowolna

Diups
30-10-06, 20:44
Mam pytanie gdzie autor tematu napisał, że rank ma mieć poł metra?
oficjalnie nigdzie, ale moznabylo sie zasugerowac tym :

sami powiedzcie co sądzicie o byłym civicu Sknerusa, wielu osobą on się bardzo podoba i w tym mi.
a jak kazdy wie Sknerus mial felge taka jak ja tylko z duzym rantem....

co do rantow w cvc... to tak samo jak lubie JDM w civicu tak samo lubie dobra glebe i ladna felge z rantem.... :) wiec co sie komu podoba

tieesto
04-11-06, 14:48
taa, jak chce niech zakłada, przynajmniej bedzie inny a nie tylko ten jdm i jdm :P

adam_16_
05-11-06, 15:06
Widze ze nie jestem sam :P Nie chce robić z Civica jakiegoś czołgu, poniewaz taki styl ala german tez mi nie lezy, ale poprostu przepadam za szerokim kapciem, no ale bez przesady :grin: Wiecie moze jakie ET felgi mial w swoim civicu Sknerus i czy na przodzie felga tez miala 9 cali szerokosci czy mniej? Pozdrawiam :)

damios
05-11-06, 15:27
Felga feldze nierowna. Rant w niektorych wypadkach jest ok, np bbsy w 4 genie :)

LIO
05-11-06, 16:25
Felga feldze nierowna

zgadza sie
najlepiej pasuje felga 9cali do D13, a potem czytamy tematy, czemu mój civic nie chce wiecej jechac, a kolegi pojechal szybciej, albo czemu przegralem z maluchem nba starcie...

tieesto
06-11-06, 12:54
czemu mój civic nie chce wiecej jechac
hehe, to fakt, duza felga ciazy strasznie a wiem coś o tym bo mój Aez w 16 jest cięzszy od stalufelgi z oponą! ogólnie Ci sie odechce szybko na jeździe na szerokiej feldze i oponie szerszej niz 205 jak pojeźdisz w koleinach!!