Zobacz pełną wersję : Większe spalanie po załorzeniu osłony stożka?
Ostatnio założyłem osłonę stożka z laminatu kupioną tu na forum. Mam doprowadzone zimne powietrze ze zderzaka. Wydaje mi się, że auto spaliło po tym modzie więcej bo 9,4l/100km w mieście, a było chyba koło 8l. Czy to możliwe że po założeniu tej osłony auto pali więcej? Ponieważ może zaciągać mniej powietrza niż gdy tej osłony nie ma?
Niemożliwe to jest. 1,5litra więcej? proponuję szukać przyczyny gdzie indziej.
Osłonę zostaw, jak zimne powietrze jest doprowadzone ze zderzaka to dobrze - tak ma być
skolopendra
26-07-10, 17:58
możliwe
stożek ,więcej huku :D + ciężka noga = większe spalanie
temat 100X przerabiany
Jedno tankowanie nie jest miarodajne, to raz. Dwa - 1,5 litra więcej od samej osłony jest niemożliwe :P
Też sądzę że to niemożliwe żeby poprzez zamontowanie osłony stożka spalanie wzrosło o 1,5 litra. Sam mam założoną taką osłonę i nie zauważyłem żeby przez to auto więcej mi paliło
możliwe
stożek ,więcej huku :D + ciężka noga = większe spalanie
temat 100X przerabiany
Tylko mi nie chodziło o różnicę ze stożkiem czy na seryjnym a o osłonę stożka. Pojeżdżę jeszcze tak kilka tankowań a potem ściągnę i znowu kilka tankowań i się okaże.
Pomyśl logicznie. To niemożliwe jeżdżąc takim samym stylem, żeby po odgrodzeniu spaliła Ci więcej. Musiałeś bardziej się wściekać:o