Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zasięg pilota

kszyq
29-10-06, 19:01
Witam,
zamontowałem alarm z centralnym zamkiem i zastanawiam się czy zasięg pilota, ok 7 metrów jest właściwy. Jak to jest u was? Czy podpięcie anteny alarmu do anteny radiowej to dobry pomysł?

Raveland
29-10-06, 19:05
u mnie taki jest tez
ale u kumpla jest okolo 100m

K@p3K
29-10-06, 19:08
nie zebym sie czepial, ale po co komu 100m zasiegu pilota?? jeszcze przez przypadekk se wcisniesz w kurtce czy cos i otworzysz zamochod na zewnatrz..hehe...na moje te 7 metrow co masz jest calkiem ok...:)

Furious
29-10-06, 19:20
mniejszy zasieg - mniejsza szansa ze ktos przechwyci czestotliwosc jakims skanerem :P

Piotrek Klag
29-10-06, 19:23
nie zebym sie czepial, ale po co komu 100m zasiegu pilota?? jeszcze przez przypadekk se wcisniesz w kurtce czy cos i otworzysz zamochod na zewnatrz..hehe...na moje te 7 metrow co masz jest calkiem ok...:)
mało prawdopodone - odblokuesz auto nawet przypadkeim to większość alarmów zamknie je z powrotem jak nie zostana drzwi otwarte w przeciągu zadanego czasu - tak jest u mnie - a duża odległosc sie przydaje jak masz funkcje prywoływania auta na parkingu :D

Jakkolwiek u mnie jakies 30 metrów to widzi - wszystko zalezy z której strony.

p.s. polecam otweranie bagaznika na pilota - u mnie super daje to rade :D

Lcfr
29-10-06, 21:16
je z powrotem jak nie zostana drzwi otwarte w przeciągu zadanego czasu - tak jest u mnie - a duża odległosc sie przydaje jak masz funkcje prywoływania auta na parkingu :D

własnie... zgadzam sie...

i 100m to moze nie jest potrzebne ale dobre 30-40 jest mile widziane...(jak dla mnie)

marcin EZG
29-10-06, 21:23
100m?? a moze kilometr? Jak pilot łapie z ok.15metrow to wystarczy.

Dealer
29-10-06, 23:04
u mnie i mojego znajomego lapalo tez naprawde bardzo daleko, ale wlasnie zdazaly sie samoistne otwarcia, mozna to przeprogramowac!! 20 m. jest ok!

Konrad84
30-10-06, 11:02
Jak zamało 7 metrów to zawsze możesz przyłożyć pilota do głowy, wydłuży ci zasięg do jakiś 20 metrów. Spróbuj.

Raveland
30-10-06, 11:17
Jak zamało 7 metrów to zawsze możesz przyłożyć pilota do głowy, wydłuży ci zasięg do jakiś 20 metrów. Spróbuj.
ja przykladam do brody ale pomaga minimalnie
nnatomiast w poprzednim samochodzie pomagalo i to diametralnie :!:

Konrad84
30-10-06, 11:22
Hehe, jak ktoś czyta i nie wie to pomyśli że idioci jaja sobie robią, ale to naprawde pomaga :)

Sławek
30-10-06, 18:54
Jak miałem hyundaia to pilot działał na ponad 100m, miał fajną :D wyciągana antenkę- taką jak do radia :lol:

marcin EZG
30-10-06, 19:14
jak bylem nad Morskim Okiem to przypadkowo nacisnal mi sie pilot w kieszeni i w ten sposob otworzyl mi sie samochod na parkingu 10 km dalej....
co za bzdury ludzie!!
...zakladalem kiedys kolesiowi w megane alarm z powiadomieniem w pilocie ,mial zasieg na PRAWIE 100m ale tylko dlatego ze w aucie byla zamontowana specjalna antena
zaden normalny pilot alarmu nie ma takieg ozasiegu .cizys krajst

Sławek
30-10-06, 19:49
Wymysliłem to pewnie, bo nie mam co robić :shock:
Jak zamontujesz więcej niż jeden alarm, to może będziesz wiedział że są takie, i to bez specjalnej anteny w aucie :idea:

Aquarius
30-10-06, 21:15
Zgadzam sie.. sa piloty ktore w antenie maja jakis ceramiczny element ..nie pamietam..tlumaczyl mi to koles- producent szanujacej sie firmy jamar (znana w wlkp)- i te piloty maja wiekszy zasieg..znaczy moze to nie bylo ceramiczne..moze cos pojeb..ale chodzilo ze maja troszke inna budowe..czyms sie roznily poprostu..zalezy tez od warunkow pogodowych moze nawet do 50m.. ja mysle ze 100m jest tez mozliwe w sporadycznych przypadkach ale to juz ciezko o taki zasieg..zalezy tez duzo od stanu baterii.. przywoływanie jest bardzo wygodne.. a takze funkcja panic.. kiedys przez balkon widzialem jak sie ktos kreci przy samochodzie to go to odstraszylo.. a co do rozbrojenia przez przypadek - od tego jest funkcja samouzbrojenia.

marcin EZG
31-10-06, 19:00
Wymysliłem to pewnie, bo nie mam co robić
Jak zamontujesz więcej niż jeden alarm, to może będziesz wiedział że są takie, i to bez specjalnej anteny w aucie

slawus kozaku:)moze zalozylem w zyciu jeden alarm a moze 100 lub tysiac ,niewiesz wiec nie w****iaj mnie

Sławek
31-10-06, 19:57
Widać że nawet tysiąc założonych przez ciebie alarmów nie uświadomiło ci że są inne alarmy niż te które (bardzo watpię) zakładałeś.
A może nawet montowałeś taki, ale w nerwach podłaczyłeś coś nie tak :lol: nerwusie :twisted:

MacK
31-10-06, 20:18
jest tu mod :?:
raz że temat nadaje sie na "caraudio i zabezpieczenia" a dwa zaczyna latać mięso :?
a odnośnie tamatu to ja ten problem rozwiązałem "podwiązująć" antenkę wyprostowaną na druciku pod deską rozdzielczą, zasięg w tej chwili ok. 70 m, wszystko zależy od umiejscowienia anteny, jak montowałem i wszystko leżało na siedzeniu pasażera to było te 100 m :wink:

marcin EZG
31-10-06, 20:20
ok luzik nie ma tematu:)))

agent_lol
01-11-06, 10:19
jak masz za mały zasięg to przy otwieranie przyłóż pilota do głowy i wtedy nasiśnij przycisk :) - serio nieźle to działa az się sam kiedyś zdziwiłem jak mi kumpel tak pokazał myślełem ze to sciema ale serio dział a:)

fugazi
03-11-06, 00:42
a do czego przyłożyć żeby zmniejszyć zasięg ? :mrgreen:

A tak poważnie, kilkanaście metrów jakie jest u mnie, jest dość kłopotliwe.
Faktycznie można otworzyć samochód przez przypadek, szczególnie jak sie wkłada klucze do kieszeni z fajkami, dokumentami i innymi pierdołami.
Można to jakoś przeprogramować ?