Zobacz pełną wersję : Tylna klapa krzywo się zamyka
Joo nie szukałem tylko założyłem nowy temat może ktoś z was też ma taki problem, swego czasu nie miałem tego ale około tygodnia temu zauważyłem że tylna klapa mi sie źle zamyka tz. po jednej stronie jeste większa szpara :D i teraz pytanko czy ktoś z was też tak miał bądz może ma, prosze o jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu czy to się reguluje :)
slawinio82
25-07-10, 21:44
kolego, ja mam dokładnie taką samą hanke jak twoja tylko ze serie. Mam też z jednej strony większą szpare na klapie niż z drugiej a autko nie było walone. Angole tak to zmontowali. Oglądałem kilka fotek hanek w wersji angielskiej i jest co u niektórych to samo. wiec wydaje mi sie ze nie masz sie czym martwić
pzdr
Wszystko da się spasować. Luzujesz śróbki od zawiasów, wyjmujesz siłowniki i ustawiasz aż będzie ok. Czasem trzeba mocowania zawiasów od dołu poluzować.
no tak powinno wszytsko wrocic jak dobrze spasujesz , tylko pytanie te nie rowne szpary miales wczesniej czy nie dawno wyszly ?? bo troche dziwne zeby sie same zrobily
Odkąd kupiłem swoją H dręczy mnie ten problem (a w zasadzie dręczył). Po jakimś czasie zauważyłem, że 1/3 5D tak ma. Kwestia tego czy tak jest od fabryki (w co wątpię) czy dzieje się tak z czasem.
ja też tak mam... gdzieś nawet powinien być jeszcze mój temat sprzed kilku lat kiedy to kupiłem hanię MB3 i bardzo się przeraziłem jak to zauwazyłem
Ja zauważyłem, że teraz podczas tych największych upałów także powstały różnice między lewą a prawą szparką przy klapie bagażnika. Auto raczej nie było bite, sprawdzane miernikiem grubości lakieru przed zakupem oraz podczas starania się o odszkodowanie za odprysk na szybie. Więc raczej ten typ tak ma. Drzwi też przy upale się inaczej zamykały a teraz jest chłodniej i wróciło do normy, więc może trzeba poczekać do zimy to i klapa się naprawi ;)
slawinio82
28-07-10, 19:59
wiec sami widziecie. Jest nas kilku właścicieli MB3 i mamy ten sam problem. Raczej mało prawdopodobne zeby wszystkie były bite. Wiec wychodzi na to ze TTTM(ten typ tak ma):D
w mojej Hani jest tak samo a autko nie było walone..
To ja się wyłamię, u mnie tak nie ma ;) Ale wiecie, z wiekiem wszystko pracuje, pewnie trzeba to wyregulować.
U mnie też tak nie ma, a w zasadzie nie było bo aktualnie hanka czeka na wizytę u blacharza i pewnie już tak fajnie nie będzie ;/
Mlody1982_vtec
25-08-10, 13:45
U mnie też klapa była krzywo i lekko podnosiła się do góry poluzowałem zawiasy przestawiłem ją minimalnie potem poluźniłem mocowanie zawiasu (to co jest przykręcone do karoserii) przestawiłem i po problemie klapa schodzi niżej i szpary są równe. Czas naprawy 10 min :D