PDA

Zobacz pełną wersję : Turbo a klimatyzacja

piotrstrojek
25-07-10, 18:01
Witam Panowie,
mam pytanie do osób ogarniętych w temacie zakładania turbo do naszych furek. Otóż moje EG4 wyposażone jest w klimatyzację, noszę się również z zamiarem (za jakiś czas) przerobienia obecnego D15B7 na D16Z6 i zamontowania turbiny. Wiem że idealne miejsce na instalację turbo jest dokładnie w miejscu gdzie znajduje się sprężarka klimatyzacji. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwość, jeśli tak to czy ktoś już próbował montować turbo nie usuwając klimatyzacji? Sporo szukałem w necie i napatrzyłem się na przeróżne kolektory i wydaje mi się że byłaby możliwość zrobienia kolektora (na zamówienie w sensie) pod turbo aby nie było konieczności usuwania klimatyzacji.

Będę wam wdzięczny za uświadomienie mnie w tej kwestii...

Pozdrawiam serdecznie
Piotrek

kornel861
25-07-10, 23:02
w dziale 6gen chyba Szwagier jak mial jeszce D15 mial to o co Ci chodzi;)
Tak mi sie wydaje:D

jero11
25-07-10, 23:30
temat był już kiedyś poruszany, da radę pogodzić turbo z klimą i są nawet gotowe zastawy które pasują z klimą np. Greddy
u siebie miałem przy D15 turbo przy klimie i przy D16 też będzie ;)

bartiH22A
26-07-10, 20:22
ja mam wszystko coastomowe i też daje rade

piotrstrojek
27-07-10, 20:01
Dziękuję szanownym Panom za podpowiedzi - nie powiem ucieszyliście mnie :) Uwielbiam czuć przyspieszenie w mojej Hondzi i zamierzam nad nim pracować, bo oczywiście mocy brakuje ;) Ale równocześnie ta odrobina komfortu w postaci klimatyzacji również się przydaje i nie chciałbym z niej rezygnować :p