PDA

Zobacz pełną wersję : Gen VII - przejście na wersje po liftingu

creamono
24-07-10, 17:57
Witam serdecznie

Jestem tu nowy i na początek ostrożnie podszedłem do umieszczenia tematu we właściwym dziale, mam nadzieje ze dobrze to zrobiłem :p

Posiadam Civic gen VII z 2001, ale chciałbym przejść na te po liftingu. Z tego co zauważyłem to zmieniły sie chyba przednie reflektory, na pewno lusterka z kierunkami, listwy progowe, tylnie lampy, atrapa grila... Może coś przeoczyłem lub za dużo wpisałem.

Czy znacie jakąś stronę lub poradnik, gdzie mógłbym się dowiedzieć czy te części z po liftingu, pasowałyby do tej sprzed? Interesuje mnie lista części które dałoby sie zamontować.

Dziękuję za każdą odpowiedź Panowie i z góry sam się ukrzyżuję, jeśli temat już o tym był i źle wyszukałem forum.

Pozdrawiam
Adam

rafal
28-07-10, 11:25
Ja mam EP2 z 2005 roku. Wszystkie części będą pasować. Błotniki boczne będziesz musiał chyba zaszpachlować, chyba że będziesz miał kierunkowskazy w lusterkach i w błotniku... Co do lusterek to identyczne są w hondzie accord. Z tego co się orientuje to zegary są inne i podobno może być problem z ich podpięciem. Nie wiem czy nie taniej Ci wyjdzie sprzedać to co masz i dorzucić kasę za części które byś miał kupować i kupić już po liftingu civica.

okeciak89
28-07-10, 12:54
jedziemy po kolei

zewnatrz:

-zderzak :
przed liftem: masz atrape zespolona ze zderzakiem
polift oddzielnie atrapa ew, mozesz dodac dokladke od sport/typeR

-blotniki:
przed liftem: jest z kierunkiem (jesli chcesz to zaslonic warto pomyslec nad jaksa ladna naklejka i bedzie git)
po lift kierunkowskaz w lusterko (od accorda są inne, tak samo jak inne sa w 3d czy 5d)

-lampy:
przed liftem: brzydkie, zwykle :P
soczewka, dymiony srodek (delikatna przerobka bedzie musiala wjechac ale kazdy elektryk da sobie z tym rade)

-progi
warto zalozyc te od sporta/ typeRa

- tylne lampy
przed lift ciemne
po lift czerwono biale (pasuja bez zadnych przerobek)

w srodku troche tego jest, ale mysle ze to akurat mozesz sobie darowac,
koszty dosc spore, niektore czesci ciezko jest zdobyc,
bedziesz chcial robic te przerobki pisz do mnie (mam sporo gratow na przekladke)

pozdrawiam okeciak, mam nadzieje ze wmiare jasno opisalem

creamono
31-07-10, 14:30
Super, właśnie na takie rady czekałem :)

Co do opłacalności zmian części i samą zamianą samochodu to smutna prawda, że taniej by wyszło, niestety nie ma takiej opcji, długa historia.

Myślę, że za dużo rzeczy z Type-R nie będę wkładał, bo mam do tego modelu szacunek, jak i do ludzi którzy taką Civic jeżdzą, poza tym to byłby troche agro-zabieg gdybym do takiego 1.4 LS wkładał elementy z Type-R.

Mnie interesują najbardziej te rzeczy:
- przednie reflektory
- atrapa grila
- ciekawe są te listwy progowe w wersji po liftingu, ciekawy jestem czy można je gdzieś nabyć
- kierownica z Type-R bo ładna, skórzana
- tylni zderzak ze sportowego

Jak Panowie wygląda tutaj sprawa z zegarami? Czy jak dopadne ze sportowego z wersji sprzed FL, to powinny wejść prawda? Czy wtedy wyświetli mi inny przebieg? Jak to jest z tym wyświetlaczem?

Dziękuję Wam bardzo za rady.

PS. okeciak, odezwe się do Ciebie wkrótce w sprawie części bo może bym coś nabył u Ciebie :D