PDA

Zobacz pełną wersję : felgi

shogun
29-10-06, 09:27
Witam,

Zbliża sie zima w zwiazku z tym trzeba pomyslec o zimowkach, zostaly mi felgi aluminiowe 6 x 14" et 43 od VW polo 4 x 100. Mam pytanie czy te felgi bede pasowaly w moim samochodziku

Lcfr
29-10-06, 22:07
et civic to 45 do 36 raczej...

no i inny otówr centralny... zalezy jaki tam masz pierscien...

Konrad84
29-10-06, 23:06
No a pierścienie to raczej ciężko dostać oddzielnie. Chociaż mam kolege który jeździ bez pierścieni i nie nażeka.

BRODA
29-10-06, 23:46
No a pierścienie to raczej ciężko dostać oddzielnie. Chociaż mam kolege który jeździ bez pierścieni i nie nażeka.
Spoko nie nażeka,ale koło trzyma się na samych śrubach :!: jak długo pojeździ za nim mu się
koło urwie :?:

shogun
30-10-06, 08:48
Spoko nie nażeka,ale koło trzyma się na samych śrubach :!: jak długo pojeździ za nim mu się

zamowilem juz pierscienie z vw na Honde z 57.1 na 56.1, mam nadzieje ze beda pasowaly

Konrad84
30-10-06, 10:35

Aha, no to raczej mu powtórze, bo to nieprzyjemna sprawa stracić koło :)

[ Dodano: Pon 30 Paź, 2006 ]
Nie chce kolejny raz jechać na Norauto, ale tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!

Lcfr
30-10-06, 13:09
Nie chce kolejny raz jechać na Norauto, ale tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!

super fachowcy....

TeeS1975
30-10-06, 13:33
tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!

a niech się rozpędzi powyżej 120 to zobaczy po co są pierścienie :P

Konrad84
30-10-06, 18:00
W przypadku Norauto to pewnie jest tak, że jaka płaca taka praca, albo jaka płaca tacy pracownicy....

sharky
13-03-07, 20:31
"(...)zamowilem juz pierscienie z vw na Honde z 57.1 na 56.1, mam nadzieje ze beda pasowaly"

I jak pasowały te 56,1 ? Nie za małe, nie za duże?
Jaki powinien być w feldze otwór, żeby było prawidłowo?

Dajcie Chłopaki szybką odpowiedź bo niedługo trzeba zmieniać koła.
Jak na jesieni sprawdzałem swoje alu to faktycznie prawie na samych śrubach się trzymały (mam około 5-7 mm luzu)

Od razu może namiary na jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę pierścieni z Allegro?

[/scroll]

boomer
13-03-07, 23:27
???
Od cholery na allegro chociazby swojego czasu bylo tego, ja np po 1 sezonie plastikowych zrobilem sobie na zamowienie miedziane kosztowaly mnie chyba z 20 czy 30zl

sharky
14-03-07, 17:39
ok Adaś, miedziane ok. Niech i 50 kosztują, ale...

JAKI OTWÓR MA ZOSTAĆ!?

Kto wie, ten niech mi wklepie, bo chcialbym jutro sobie kapcie zmienić bo jak już pisałem wcześniej mam za duży luz na alu.

W paru postach widnieje wielkość 56,1 ale czy to dotyczy również 5d 95-01, bo nie chcę w razie czego zakładać (niepotrzebnie) nowego tematu.

boomer
14-03-07, 19:52
Ale len z ciebie. Wlazisz na pierwsza lepsza strone wiekszego producenta i wynajdujesz felgi do swojego auta przy okazji widzac parametry ktore cie interesuja np.:
http://www.bmf-application.com/oz/Start.aspx - katalog OZ
Sprawdz sobie dokladnie ale rzut okiem i wyszlo mi 56,1

sharky
15-03-07, 14:17
Nie leń, nie leń. Ja po prostu nigdy nie szperałem po stronach za felami. Na marginesie to dzięks za fajną stronkę. Też mam OZ-y, ale pewnie jak bym znał tą stronkę wcześcniej to bym sobie jeszcze inne wybrał :)
Mimo wszystko ogromne dzięki, to kolejna informacja potwierdzająca, że piasta ma 56,1.

rodzyneck
15-03-07, 14:35
sharky, owszem, leń. Gdybyś spędził 5 minut na google sam byś to znalazł zamiast trąbić od wtorku...

sharky
15-03-07, 22:18
Łukasz, jak bym chciał wszystkiego szukać na google to bym od ponad roku nie korzystał ze skarbnicy wiedzy jaką jest nasze forum. A tak się składa, że jest tu wystarczająco dużo osób (do których zaliczam się i ja), które cieszą się z pomocy innym.
Boomer sprawdził, znalazł i przekazał za co mu jestem bardzo wdzięczny.
Thnx Boomer.

rodzyneck
15-03-07, 23:21
Marniutkie wytłumaczenie ale jak tam uważasz...

matmario
16-03-07, 01:26
Błagam o dokładną odpowiedz jakie minimalne ET i jakie maksymalne do Civica 97r. 5drzwi?!

Grego-R
22-03-07, 22:30
Błagam o dokładną odpowiedz jakie minimalne ET i jakie maksymalne do Civica 97r. 5drzwi?!

To zależy przecież od rozmiarów felgi. Nie da się stwierdzić po samym nadwoziu.