Zobacz pełną wersję : felgi
Witam,
Zbliża sie zima w zwiazku z tym trzeba pomyslec o zimowkach, zostaly mi felgi aluminiowe 6 x 14" et 43 od VW polo 4 x 100. Mam pytanie czy te felgi bede pasowaly w moim samochodziku
et civic to 45 do 36 raczej...
no i inny otówr centralny... zalezy jaki tam masz pierscien...
No a pierścienie to raczej ciężko dostać oddzielnie. Chociaż mam kolege który jeździ bez pierścieni i nie nażeka.
No a pierścienie to raczej ciężko dostać oddzielnie. Chociaż mam kolege który jeździ bez pierścieni i nie nażeka.
Spoko nie nażeka,ale koło trzyma się na samych śrubach :!: jak długo pojeździ za nim mu się
koło urwie :?:
Spoko nie nażeka,ale koło trzyma się na samych śrubach :!: jak długo pojeździ za nim mu się
zamowilem juz pierscienie z vw na Honde z 57.1 na 56.1, mam nadzieje ze beda pasowaly
Aha, no to raczej mu powtórze, bo to nieprzyjemna sprawa stracić koło :)
[ Dodano: Pon 30 Paź, 2006 ]
Nie chce kolejny raz jechać na Norauto, ale tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!
Nie chce kolejny raz jechać na Norauto, ale tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!
super fachowcy....
tam mu powiedzieli, że pirścienie nie są niezbędne!
a niech się rozpędzi powyżej 120 to zobaczy po co są pierścienie :P
W przypadku Norauto to pewnie jest tak, że jaka płaca taka praca, albo jaka płaca tacy pracownicy....
"(...)zamowilem juz pierscienie z vw na Honde z 57.1 na 56.1, mam nadzieje ze beda pasowaly"
I jak pasowały te 56,1 ? Nie za małe, nie za duże?
Jaki powinien być w feldze otwór, żeby było prawidłowo?
Dajcie Chłopaki szybką odpowiedź bo niedługo trzeba zmieniać koła.
Jak na jesieni sprawdzałem swoje alu to faktycznie prawie na samych śrubach się trzymały (mam około 5-7 mm luzu)
Od razu może namiary na jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę pierścieni z Allegro?
[/scroll]
???
Od cholery na allegro chociazby swojego czasu bylo tego, ja np po 1 sezonie plastikowych zrobilem sobie na zamowienie miedziane kosztowaly mnie chyba z 20 czy 30zl
ok Adaś, miedziane ok. Niech i 50 kosztują, ale...
JAKI OTWÓR MA ZOSTAĆ!?
Kto wie, ten niech mi wklepie, bo chcialbym jutro sobie kapcie zmienić bo jak już pisałem wcześniej mam za duży luz na alu.
W paru postach widnieje wielkość 56,1 ale czy to dotyczy również 5d 95-01, bo nie chcę w razie czego zakładać (niepotrzebnie) nowego tematu.
Ale len z ciebie. Wlazisz na pierwsza lepsza strone wiekszego producenta i wynajdujesz felgi do swojego auta przy okazji widzac parametry ktore cie interesuja np.:
http://www.bmf-application.com/oz/Start.aspx - katalog OZ
Sprawdz sobie dokladnie ale rzut okiem i wyszlo mi 56,1
Nie leń, nie leń. Ja po prostu nigdy nie szperałem po stronach za felami. Na marginesie to dzięks za fajną stronkę. Też mam OZ-y, ale pewnie jak bym znał tą stronkę wcześcniej to bym sobie jeszcze inne wybrał :)
Mimo wszystko ogromne dzięki, to kolejna informacja potwierdzająca, że piasta ma 56,1.
sharky, owszem, leń. Gdybyś spędził 5 minut na google sam byś to znalazł zamiast trąbić od wtorku...
Łukasz, jak bym chciał wszystkiego szukać na google to bym od ponad roku nie korzystał ze skarbnicy wiedzy jaką jest nasze forum. A tak się składa, że jest tu wystarczająco dużo osób (do których zaliczam się i ja), które cieszą się z pomocy innym.
Boomer sprawdził, znalazł i przekazał za co mu jestem bardzo wdzięczny.
Thnx Boomer.
Marniutkie wytłumaczenie ale jak tam uważasz...
Błagam o dokładną odpowiedz jakie minimalne ET i jakie maksymalne do Civica 97r. 5drzwi?!
Błagam o dokładną odpowiedz jakie minimalne ET i jakie maksymalne do Civica 97r. 5drzwi?!
To zależy przecież od rozmiarów felgi. Nie da się stwierdzić po samym nadwoziu.