Zobacz pełną wersję : mulące 1.3
pawel44445
24-07-10, 16:21
Kiedy dodaję gazu, samochod zaczyna przyspieszac dopiero po chwili. Tak jakby sie dusil. Kiedy wciskam mu od poczatku to czasem jedzie tak jak powinien, ale gdy jade juz na 2 biegu np 30km/h i wcisne gaz w podloge, to civic prawie nie reaguje. Silnik 1,3 75KM. Podpowiedzcie w czym moze byc problem
skolopendra
24-07-10, 16:44
te typy już tak mają
pawel44445
24-07-10, 17:10
te typy już tak mają
Nie maja tak, bo juz mialem civica z tym silnikiem i jechal normalnie
masz instalacje gazową? falują obroty? gdzie tankujesz?
pawel44445
24-07-10, 18:19
masz instalacje gazową? falują obroty? gdzie tankujesz?
Nie mam instalacji gazowej. Obroty sa ok. Tankuje tylko na orlenie 95... W poprzednim samochodzie (civic IV 1,3) mialem zamontowana instalacje gazowa i nie bylo takiego problemu. Przy spokojnej jezdzie problemu nie ma. pojawia sie przy próbie dynamicznej jazdy...
Sprawdź czy nie masz syfu w układzie dolotowym oraz czy filterek jest paliwa jest czysty. Z obdukcji wiem że tu może być przyczyna. Oczywiście zakładam że świece, przewody, palec, kopułkę wymieniłeś
pawel44445
24-07-10, 20:05
Sprawdź czy nie masz syfu w układzie dolotowym oraz czy filterek jest paliwa jest czysty. Z obdukcji wiem że tu może być przyczyna. Oczywiście zakładam że świece, przewody, palec, kopułkę wymieniłeś
Z układem zaplonowym wszystko jest juz na tip top, uklad dolotowy tez ok. wiec chyba zostanie filtr paliwa. popatrze. dziex
Możesz jeszcze sprawdzić kąt wyprzedzenia zapłonu może jest opóźniony. Ogólnie auta te mają swe lata, w dodatku są na gaźniku więc demonami szybkości nie są i takie właśnie szopki lubią odstawiać
aha a filtr powietrza w jakim stanie, sprawdzałes? zauważyłeś wzrost zużycia paliwa?
pawel44445
24-07-10, 20:40
aha a filtr powietrza w jakim stanie, sprawdzałes? zauważyłeś wzrost zużycia paliwa?
filtr powietrza wyglada na nowy a zużycie paliwa nie jest wysokie. dokladnych pomiarow nie robilem (autko mam dopiero miesiac)
no to bym sie kierował ku zapłonowi, że coś z nim jest nie tak (kąt) ew. filtr paliwa jak to powiedział ironman
U mnie podobny problem po lekkim opóźnieniu zapłonu zniknął (mam ustawiony na 22 stopnie).
cifek wawa
25-07-10, 21:40
a bledy kompa sprawdzaliscie?