Zobacz pełną wersję : jakie opony pod Turbo :)
jakie opony (firmy) i jaki rozmiar zaznaczam ze mam felge 6,5 cala w 15 :)
szukam czegos co jest oki i bede trzymal przyczepnosc :)
jakas yokohama albo moze pirelli p zero :twisted: jezeli robia w takim rozmiarze jaki by ci podszedl 8)
ale jaki rozmair z 15 najlepszy??? 195/50/15 czy 205/50/15?????
i nie musza byc najdrozsze :) byle bym lapal trakcje szybciej niz na zimowkach :)
205/50 troche za wysokie chyba, 205/45 lepsze.
Ja bym bral 205/45
takich to nie ma niestety 205/45 ale sa 195/45 ale ciezko dostac tak wiec prosze o sugestie rozmiarow i opon jakie moglbym przyzdobic mojecacko, nie musi to byc gorna polka zaznaczam...
takich to nie ma niestety 205/45...
Oczywiście że są, np. Dunlop SP Sport albo Toyo Proxes, kwestia czy są dostępne a jak tak to za ile.
Chcesz kupić nówki?
niekoniecznie nowki potzrebuje 4 opon letnich do mojej turbo kilawki :)moga byc uzywane ale w dobrym stanie zebym mial co zedrzec z nich :)
a może toyo, albo falken??? :)
toyo orientuje sie w cenach doskonale wiec ta marke mozna sobie odpuscic..czekam na propozyce innych marek :) a falkeny jakie MartinS proponujesz?? :D
Pat bez jaj wlozyc naprawde duzo kasy w auto dla cyferek z hamowni to bezsens - to kup 2 na tyl gorsze /parametram - nie rokiem czy bieznikiem/ a na przodzik nie zaluj kaski kup cos co przelozy wyniki na asfalt /dla mnie Toyo t1s-t1r marzenie 888, Yokohama, pirelki czy miszelinki w podobnej jakosci beda drozsze od wymienionych jako pierwsze 2 - ja jeszcze mysle o BFG profile costam - tez calkiem ok/
moim zdaniem 195 to waska - ja w rudej na 205 startowalem najfajniej a mam duzo mniej koni i momentu niz ty. Oczywiscie naumiec sie mozna startowac na kazdej oponie ale ma byc szybko i skutecznie a do tego potrzeba kawalek gumy dobrej jakosci i wyczucia
oki rozumiem!! mysle ze bedzie to 205/50/15 co ty na to?? ty zamawiasz Toyo t1r??
mysle zeby tak wlasnie zrobic na przod cos dobrego 205/50/15 a tyl moze 195/50/15 czy tak byloby oki??
205/50/15 przod 195/50/15 tyl mi pasuje - powinno byc ok - ja tez jezdze przod o nr szerszy wkoncu to FWD lubiacy wyplywac przodem na zakrecie/nie wiem jak to sie fachowo nazywa :P /
u mnie beda Toyo albo BFG po tym jak Janek zachwala swoje mysle nad t1s sa sporo tansze - marza mi sie 888 pikne sa /na wodzie moze nie najlepiej co tam :D /
moze jakies 215 na przod i 195 na tył?
na 6.5/15 wchodza drag slicki o szerokosci 7.5 cala spoko, takie mialem na itr
tez jest dobra opcja - ale moze kupic na przod 205 tki dobre jak toyo t1s czy r albo BFG profile costam albo Yokohama /drogie ale nie kosmiczne/ na tyl cos slabszego vel tanszego i nr wezsze albo takie same.
i to by byl set na miasto czy co jakis czas bezpiecznie po winklach czy torze - a na nocne streety pakupic cos mniej legalnego na ulice :D o duzo lepszej przyczepnosci /z legalnych Toyo 888 np/ i do tego cos waskiego na tyl co by bylo odrazu na zawody SSS.
albo połączyć coś na streety z lansem na małolatki- Falken Azenis
http://omor.com/b/content/2002/mini_indy_10.jpg
a ktos diluje takie falkeny w pl? bo toyo r888 to narazie są w teorii.
Falkena też trzeba "organizować", w US ok.70$ szt. w 205/50R15
EXC ma badz bedzie mialo w bliskiej przyszlosci 888. moze mi sie dostac po glowie za takie info ale wkonuc zamysl byl taki by miec to czego niby nie mozna miec
ja tez slyszalem o takim przecieku ;) bomysle nad tym co by tu zrobic a na wyscigi myslame o markgumie :) cena jest ok :) co wy na to???
markguma w zeszlym sezonie mailo duzo osob ale lipa podobno straszna aja osobiscie nie jezdzilem :(
R888 będa i to szybciutko moze nawe tw przyszlym tygodniu jzu bedzie full oferta zagladajcie na strone jak sie juz ukaza z cenami znaczy ze sa .. jedyny problem jest taki ze okres oczekiwania na nietypowe rozmiary bedzie od 2 do 6 tygodni :( ale mysle ze do naszych hondek beda szybcie jaj o ot walcze wiec bedzie dobrze :)
PAT co do mojego zdania znasz je ale i tak musisz ciotke z siebie robci bo jak ci 10 osob nie powie tego samego to bedziesz kombinowal dalej ... niedobry gej
poprostu sie pytam kurcze zawsze wole wiedziec wiecej opinii nie to zebym ci nie wierzyl.. :oops: narzie nie wiem czy wogole wyjade do czerwca wiec nie ma problemu z oponami :)
toyo orientuje sie w cenach doskonale wiec ta marke mozna sobie odpuscic..czekam na propozyce innych marek :) a falkeny jakie MartinS proponujesz?? :D
ZE512, FK-451 widziałem je wczoraj na www.hurtopon.pl
kumho podobno też sa niekulawe te wyzsze modele oczywiscie ECSTA MX, SUPRA, 711, 712- to gdzies widziałem po 211 za sztuke, ale nie wiem jak do konca jest z ich dostepnoscia i zaletami
Do jazdy na codzien to opony z gornej polki o lepszych parametrach (np. indeks predkosci) a na 1/4 to slicki. Podaj w jakiej kwocie chcesz sie zmiescic bo poki co to tu gdybanie jest i rownie dobrze mozna wkleic cala oferte jakiegos sklepu.
w sumie masz racje boomer, PAT sie nie określił ile chce wydac na to a to jest zasadnicza sprawa...
http://www.e-x-c.com/index.php?cPath=244_398_511 :wink:
a zwykłej 195/50R15 to nie bedzie?
a zwykłej 195/50R15 to nie bedzie?
co oznacza zwyklej?
prawie cala oferta jzu jest wieczorem wklepie reszte CF1 i 330. T1R i reszta juz jest tak ze nie wiem co oznacza stwierdzenie zwykla :(
zwykłej w sensie 'popularnej w rozmiarze'. nie bedzie r888 w rozmiarze 195/50R15?
Nevada:
jeszcze 888 nie ma w 195/50 R15- bedzie na lato dopiero
rozumiem ze 888 to na przod i na wycigi beda?? ja chce wydac na opony na codzien na komplet okolo 1000zl raczej nie duzo wiecej!!!
to toyo t1s lub t1r zmiescisz sie spokojowo w tej kwocie, z yokohama c.drive tez byś sie wyrobił.....
a skoro juz o tych oponach mowa to ktoś ma doświadczenia zczymś takim :
kumho : ECSTA MX, SUPRA, 711, 712
matador: MP41-Aguilla, MP 45 Hectorra
hankok: STRA 06, SPORT K 104, HRII H 405 :?: :?: :?:
wlasnie :) ma ktos doswiadczenie???
bede w maju w reichu i mialem sobie przywiesc Kumho Ecsta, ale soś się tymczasowo skończyły. niewiele droższe tam są Yokohamy c drive, wiec moze je przywioze. obacze...
moge kupić Yokohama AVS 102 nóweksy po 300 dobra cena? a może ktos chce bo dla meni chyba torche za dużo kaski....