Zobacz pełną wersję : UFO nie hamuje...
KOWAL ziom
23-07-10, 10:20
witam
mam następujące pytanie,
jechałem wczoraj ufokiem koleżanki, silnik 1,8, bardzo fajnie śmiega..., ale hamulce :confused: szok... nie wiedziałem co się dzieje... on w ogóle nie hamował!!!
co może być przyczyną takiego zachowania?
z góry dziękuję za pomoc
A jak długo kolezanka ma to UFO? Może się kloce z tarczami jeszcze nie ułożyły. Tam jest dosyc duza tarcza z przodu i z tyłu. MI kumpel tez dał raz sie karnąc type-s'em i hebel to miało jak brzytwa w dodatku bardzo delikatny. ( tzn delikatny nacisk na pedał hamulca powodował natychmiastowa reakcje układu hamulcowego)
hebel to miało jak brzytwa w dodatku bardzo delikatny. ( tzn delikatny nacisk na pedał hamulca powodował natychmiastowa reakcje układu hamulcowego)
zgadzam się z kolegą hamulce w Type's są bardzo dobre, lekkie naciśnięcie pedału hamulca i już samochód reaguje, ułożenie wg mnie nie powinno mieć znaczenia ten Type's którym ja jeżdżę od czasu do czasu hamuje od nowości tak samo
KOWAL ziom
23-07-10, 14:38
ma już jakiś czas może z rok. u mnie w 7 gen zanim zeswapowałem heble i miałem jeszcze bębenek z tyłu, to hamowało dużo lepiej niż to UFO..., czy to może być wina płynu np... bo klocki i tarcze wyglądają zadowalająco