Zobacz pełną wersję : glosniki w boczkach tylniej kanapy Vgen 3d
szukam sposobu jak esetycznie wkomponowac glosniki 16cm w tylnie boczki w Vgen 3d wiem ze byly wersje Civicow w ktorych fabrycznie z tylu byly montowane 10cm moze ma ktos porzynajmniej zdjecia jak to wygladalo to mogloby mnie naprowadzic na pomysl jak zamontowac 16tki, no chyba ze ktos juz przerobil jakos boki i udalo mu sie wladowac 16ki?
nie mam pojecie...ale taka mala propozycja czy nie lepiej pomyslec o lepszym przednim systemie???? w koncu to przod ma byc glownie odpowiedzialny za scene....przy dobrym systemie i wygluszeniu co niektorzy nawet rezygnuja z bagaznika...
przy dobrym systemie i wygluszeniu co niektorzy nawet rezygnuja z bagaznika
czytaj eVok... :)
przy dobrym systemie i wygluszeniu co niektorzy nawet rezygnuja z bagaznika
czytaj eVok... :)
:D
witam...mialem taka modyfikacje w swoich tylnych boczkach.Poniewaz bas z bagaznika mogl wypchnac glosniki z polki postanowilem umiescic je w boczkach.
mialem 16.dobry noz do zrobienia otworów i po robocie.Aby pasazer z tylu nie wsadzil w nasz glosnik lokcia trzeba zalozyc maskownice - najlepiej orginalne od glosników.
pozdro
hehe samochod juz mam wygluszony i to za same roznego rodzaju maty wydalem 1200zl. bo robociny nie licze bo sam robilem wiec wygluszac nie trzeba a przoduzz mam Powerbass L6-C wiec jest dobrze z bagazniku subb oparty na dwoch glosnikach Powerbass 1054 w skrzyni robionej pod wymiar a jako iz pozostaje mi jeszcze wolny na wzmaku 2x75rms chce to przeznaczyc na glosniki w boczki na tyle bo polki nie ruszam . a co do poprzednika to nie wiem czy mowisz o tym samym civicu bo w Vgen boczki w 3d sa polokragle wiec nie da sie ich tak latwo a zwlaszcza estetycznie zamontowac. dlatego szukam kogos kto moze juz wymyslil jakis patencik na to czy bawiliscie sie moze w nowe robienie boczkow z wlokna lub cos innego...
wiem ze byly wersje Civicow w ktorych fabrycznie z tylu byly montowane 10cm moze ma ktos porzynajmniej zdjecia jak to wygladalo to mogloby mnie naprowadzic
http://img54.imageshack.us/img54/8419/pict0009ph1zy7.jpg
http://img334.imageshack.us/img334/9776/eg5gathersspeakers1viuf9.jpg
dzieki za fotki w sumie takie rozwiazania nie bralem pod uwaze ze glosnik za boczkiem a w boczku tylko maskownica
jak widac byly takie boczki w japonii oraz chyba opcjonalnie w stanach jako akcesorium z honda access.
tez mam w boczku ale narazie zalozylem ten plastik... coz...glos wychodzi ale jest stlumiony i wyciszony... wie ktos gdzie mozna otrzymac cos na zasadzie maskownicy dla boczkow tylnej kanapy??
Odkopię temat
Wiecie jakich rozmiarów elipsy wejdą w te boczki? bo mam głośniki w półce, ale koniecznie chcę się ich pozbyć i wrzucić je do boczków. Robił ktoś już coś takiego?
Pytaj tomieka
głośniki z tyłu w EG (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?8414-D15B2-Z6-VTEC-stage-2-Tomiek&p=1403903&viewfull=1#post1403903)
Pozbądź się ich i daruj sobie głośniki boczkach
Dlaczego? Jakiś konkretny powód?
Utwory muzyczne są oparte o system stereo czyli dwa głośniki - prawy i lewy. No chyba że masz stację multimedialną i oglądasz filmy w aucie...
Utwory muzyczne są oparte o system stereo czyli dwa głośniki - prawy i lewy. No chyba że masz stację multimedialną i oglądasz filmy w aucie...
Chcesz powiedzieć, że w samochodzie nie ma sensu montować więcej niż 2 głośniki? Hmmm, w moim Aerodecku seryjnie jest 6 głosników, ciekawe o czym myślał projektant pozwalając sobie na taką ekstrawagancję ;) Może przypadkiem usiadł z tyłu i stwierdził, że kiepsko słyszy wiadomości? :D
U mnie też jest 6 i nie zamierzam z żadnego rezygnować:] Jak będę miał chwilkę to zmierzę jaki głośnik tam może wejść:)
Chcesz powiedzieć, że w samochodzie nie ma sensu montować więcej niż 2 głośniki? Hmmm, w moim Aerodecku seryjnie jest 6 głosników, ciekawe o czym myślał projektant pozwalając sobie na taką ekstrawagancję Może przypadkiem usiadł z tyłu i stwierdził, że kiepsko słyszy wiadomości?
Bo są systemy gdzie gra muzyka, u Ciebie w aucie niestety po prostu coś się z głośników wydobywa :)
Bo są systemy gdzie gra muzyka, u Ciebie w aucie niestety po prostu coś się z głośników wydobywa :)
No tak, tu się zgodzę :D Przynajmniej jeśli chodzi o tył.
Głosniki z tyłu montuje się tylko i wyłącznie dla wygody pasażerów. Do kierowcy ze względu na odległość dźwięk z tylnych głośników dochodzi trochę później i przez to ma negatywny wpływ na scenę muzyczną.
Głosniki z tyłu montuje się tylko i wyłącznie dla wygody pasażerów. Do kierowcy ze względu na odległość dźwięk z tylnych głośników dochodzi trochę później i przez to ma negatywny wpływ na scenę muzyczną.
Bzdura, nie wiem kto Ci coś takiego nagadał... Chyba że na codzień jeździsz autobusem:p
To dlaczego w wyższej klasy radioodtwarzaczach jest korekcja czasowa każdego kanału oddzielnie??
Dziś sprawdziłem, moje Alpine SPE-6903 (rozmiar 6x9") wejdą z niewielką rzeźbą, zrobi się ciepło to zabieram się za to:D
Niewiedzę wyczuwam :P Głośników z tyłu auta nie ma najmniejszego sensu montować... A to, że tak robi wielu producentów... No cóż. Polecam zapoznać się z: http://www.car-audio.waw.pl/PolskiCarAudioFAQ.pdf