Zobacz pełną wersję : Jaka moze byc maksymalna głębokość montażowa głośnika??
wojtus1199
28-10-06, 10:46
Witam
jaka moze byc maksymalna głebokośc głosnika w drzwiach przednich? mam głośniki Sinuslive i ich glebokosc montażowa wynosi 70 mm klik (http://www.allegro.pl/item136861422_sinuslive_sl_160_hi_end_kielce.html)
Da sie je włosyc w przednie drzwi civica hb 1994r. ?
trzeba by zdjąć maskownice,opuścić szybę i zmierzyć linijką na przykład.niestety ja nie mam takiego civica tylko starszego więc nie zmierzę.....ale zaraz przecież Ty masz 8)
wojtus1199
28-10-06, 18:36
mam dzisiaj od godizny 14:D, w przyszlym tygodniu sie dobiore:D a zapytałem bo moze ktos wie;)
zamontowac zamontujesz najwyzej bedzie mniej miejsca na nogi :P ;)
Miejsca raczej powinno starczyć, przecież 7cm to nie tak wiele. Poza tym zawsze są pierścienie dystansowe :)
dzisiaj mierzylem :D po zalozeniu dystansow do opuszczonej szyby jest ok 75mm ;-) (5gen)
pamietajcie aby dawac daszki glosnikom na dystansach ;-) dzisiaj jak wykrecalem ten dystans plastykowy standardowy to byl mokry od gory (ta czesc co siedzi w drzwiach) :P
wojtus1199
30-10-06, 11:14
jakei ten dystanse zakładałes? jakie daszki:D? jak mozesz to zrób zdjecia;)
jeszcze nie zalozylem, wczoraj sciagalem prawe drzwi w celu przeprowadzenia kabli, no to odrazu odkrecilem ten platikowy dystans, opuscilem szybe i przylozylem dystans:
http://www.allegro.pl/item137193002_dystanse_mdf_165mm_honda_civic_prelu de_accord.html
i zmierzylem
a daszek taki jaki zrobil kolega mleko u siebie:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=20087
jutro jak bedzie cieplej trzeba bedzie sie pobawic z drzwiami kierowcy, tyle ze z tej strony opcja z rozwieraniem kostki nie przejdzie bo wszystkie piny sa w niej zajete :-/
wojtus1199
30-10-06, 16:17
dzieki, zamówiłem sobei te dystanse, ale był bym ci bardzo wdziecnzy jak bys mi napisał jak ty rozwiazałes sprawe z daszkiem. Zauwazyłem ze duzo wody wlewa mi sie w drzwi koło szyby, moze to bys spowodowane tym ze mam owiewki u góry załozone?
Wogole drzwi sie ciezej zamykaja, cos tam było z nimi robione, a głośników nie chce zepsuc bo fajne:D
a w jaki sposób zauważyłeś że wlewa ci się dużo wody? Masz mokry boczek? Bo ogólnie to normalne że woda z szyby leci w drzwi.
do przesady panikowac z wszelkimi daszkami nie ma sensu gdyz glosniki do samochodu sa fabrycznie zaimpregnowane....oczywiscie daszek nie zaszkodzi ale poprostu bez przesadzania
glosniki do samochodu sa fabrycznie zaimpregnowane....
zgarza się, ale nie cewki...
do przesady panikowac z wszelkimi daszkami nie ma sensu gdyz glosniki do samochodu sa fabrycznie zaimpregnowane....oczywiscie daszek nie zaszkodzi ale poprostu bez przesadzania
jakos ostatnio wyciagnalem glosnik i byl caly mokry, a deszcz padal krotko, skolowalem sobie pianke i dzisiaj bedzie daszek grany ;-)
pirat zaimpregnowane to nie to samo co osloniete(daszek itp) ;) zreszta drzwi nalezy do tych srodowisk gdzie zawsze jest wilgoc w koncu blacha sie "poci",po szybie leci itp i tylko od konstrukcji furki(fabrycznej badz wlasnych inwencji) zalezy ile tej wody lub wilgoci pojdzie na glosnik....
wezmy np CAR PC ktory sie montuje w pozornie suchym miejscu ale gdyby nie mial zabezpieczen przed wilgocia (szczegolnie CAR PC wlasnej roboty) to dlugo by nie podzialal...a ciezko wode znalesc w kabinie badz bagazniku...
lepiej zapobiegac jak leczyc ;)
po co mam go wystawiac na probe deszczu o jak sie bedize zachowywac
pewnie ze masz racje i sie z Toba zgadzam, mam tylko na uwadze iz nie mozna wpadac w skrajnosc i jakos specjanie "opatulac" glosniki....
nie napisalem nigdzie ze specjalnie opatulic, tylko zrobic daszek zeby nie leciala na niego woda z gory, ot tyle
nie napisalem nigdzie ze specjalnie opatulic
ja tez tego nie napisalem ze tak napisales :P
wojtus1199
05-11-06, 09:20
Bauma, napisałes wyzej:D