Zobacz pełną wersję : Ruda Reperaturki Progów
Panowie wie ktoś gdzie można kupić Reperaturki progów najchętniej w Warszawie ??
Najlepiej jakbys wrzucil zdjecia. W ciemno nic nie mozna powiedziec. Jezeli poleciala Ci tylko ta scianka na zapinki a reszta jest zdrowa to nie ma sie czego bac, po robocie dobrze zakonserwowac (np. Valvoline Tectyl - polecam).
Niech zgadne, ze polecialy Ci w miejscu mocowania przedniego blotnika. U siebie tak mialem. Dziura w tej blaszce srednicy kciuka. Zrobilem to metoda chalupnicza i zakonserwowalem. Po roku nic sie nie dzieje...
Ogolnie ta blaszka jest bardzo cienka, sam prog jest z duuzo grubszej blachy.
już mam link to reperaturki :http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,16762,czesci+nadwozia+honda+ramy+boczne-+slupki-+progi-+drzwi+i+ich+czesci+honda+civic+mb+lb+5-dkombieu-+01-97--04-01+reperaturka+progu+strona+lewaprawa.html
Taka wystarczy. Jak dasz grubszą to nie wiadomo jak Ci podejdą zapinki progu. Tak czy siak będziesz chyba musiał na nie robić otwory. Grunt to dobrze zabezpieczyć po calej zabawie.
Z zapinkami jest problem bo otwory an nie są kwadratowe ale ja wierciłem okrągłe i ta spinka wchodziła. Troche kłopotliwe jest wymierzenie gdzie ma być otwór ale mi się jakoś udało. Próg miałem zgniły na całej długości na tyle że go wydziobałem i wykruszyłem palcem, ale tylko ten pas gdzie są otwory na spinki. Dosztukowałem z pasków blachy.
no ja mam to damo wszędzie oklepałem i próg sam w sobie jest nie ruszony
Niezłą blachą do sztukowania tego pasa z zapinkami jest blacha do parapetów (nierdzewka). W sam raz, cieniutka, ładnie można ją profilować na gientarce.
no to zarąbiście,a ja właśnie szukam odpowiedniej blachy, a tu proszę wystarczy wyjrzeć przez okno ;)idę brać się za wyrywanie parapetów akurat mam nowiutkie heh
heh, powodzenia :) Tylko sprawdź czy to nierdzewka / ocynk. Ale bez żartów, pasuje idealnie na grubość, a łatwo ją dociąć i wyprofilować.
a z ocynkiem nie będzie problemu przy spawaniu ?
Ja to mam przyłapane migomatem (lepiej bo to zimny spaw). Jakość się trzyma. Na łączenie poszła dodatkowo pasta do łączenia blach (taka jak fabryczna przy łączeniach).
a z ocynkiem nie będzie problemu przy spawaniu ?
Ocynk z parapetu przy spawaniu poprostu zacznie fruwać :) Zobaczysz zresztą. Ale pospawa się ok.
też migiem będę miał spawane jak wypruje wszystko to zobaczy się :D janisz fruwać tzn ?
ale ocynk blacha się nadaje czy nie ?