PDA

Zobacz pełną wersję : d15b7 - rozrzad

KRooL
28-10-06, 04:25
Taki temat juz pewnie był, ale świat sie zmienia a warsztaty razem z nim....

Pytanie gdzie zrobic rozrzad w silniku d15b7 w Warszawie?
Jakie są tego koszty?
Niedawno kupiłem Civa, ma 180000 nakręcone, wiec bezpiecznie bedzie wymienic...

Słucham sugesti! :-)

Piotrek Klag
28-10-06, 13:28
Taki temat juz pewnie był, ale świat sie zmienia a warsztaty razem z nim....

Pytanie gdzie zrobic rozrzad w silniku d15b7 w Warszawie?
Jakie są tego koszty?
Niedawno kupiłem Civa, ma 180000 nakręcone, wiec bezpiecznie bedzie wymienic...

Słucham sugesti! :-)
to nie jest forum miasta warszawy żeby tu pytac sie o mechaników!

ceelx
28-10-06, 13:30
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=8925
;)

KRooL
28-10-06, 15:24
Piotrze...

Twój płacz jest mocno zbędny...
Nie wiesz, nie pisz, zamiast infornmować mnie na jakim udzielam sie forum! :]

Czy ktoś mi może napisać jakie sa orientalne koszty wymiany rozrządu? :>

I jesli ktoś może mi na świeżo polecić jakiś warsztat... Poprzedni topic ma już sporą brode, a ja już mowilem jakosc wykonywanych usług w róznych serwisach jest zmienna...

lakazs
28-10-06, 15:49
150 zł - warsztat. (warszawskie ceny może i 200 ? ).
75 zł - u mnie.
0 zł - samemu.

Piotrek Klag
29-10-06, 11:00
Piotrze...

Twój płacz jest mocno zbędny...
Nie wiesz, nie pisz, zamiast infornmować mnie na jakim udzielam sie forum! :]

1. Od pytan "gdzie w wawie zrobie rozrząd" jest forum reginalne a nie to to tutaj....

2. Jakby Ci sie chciało chociaż wpisac "rozrząd + d15b7" to byś znalazł za ile i nie zaśmiecał forum.

p.s. ja nie płacze tylko stwierdzam. Jakbyś było spoza wawy to byc dostał warnai temat by był zablokowany - a nie jesteś to wisi ten temat i tyle. Zobaczymy jak długo.

Lcfr
29-10-06, 16:29
- w STRATUSIE na ul. Kokoryczki... (ok 500-550pln)
- w ASO - trzy chyba sa? (ok 700pln chyba?)
- u innego mechaniora - juz od 150pln

ale uwazam ze Piotrek ma racje:

1. Od pytan "gdzie w wawie zrobie rozrząd" jest forum reginalne a nie to to tutaj....

2. Jakby Ci sie chciało chociaż wpisac "rozrząd + d15b7" to byś znalazł za ile i nie zaśmiecał forum.

no i lista: polecam/odradzam - WARSZTATY...

KRooL
29-10-06, 18:15
OK, thx!
Widze, ze ceny za robocizne sa mocno zróżnicowane... :]

Ok, Piotrek masz racje, ze być może lepszym miejscem dla tego tematu było by forum regionalne. Z tym sie zgadzam.
Ale nowy temat założyłem celowo z uwagi na to, ze jak już pisałem jakość usług świadczonych w różnych serwisach ulega zmianie. To chyba nie jest zasmiecanie forum? :>

Piotrek Klag
29-10-06, 19:24
OK, thx!
Widze, ze ceny za robocizne sa mocno zróżnicowane... :]

Ok, Piotrek masz racje, ze być może lepszym miejscem dla tego tematu było by forum regionalne. Z tym sie zgadzam.

miło słyszeć :D

Ale nowy temat założyłem celowo z uwagi na to, ze jak już pisałem jakość usług świadczonych w różnych serwisach ulega zmianie. To chyba nie jest zasmiecanie forum? :>
jak bys odgrzebał temat sprzed 10 dni to wątpie :D - jak sprzed 2 lat to wtedy bym zakładał nowy.

Tak mi się wydaje.

p.s. jak rozumeim "standardowo" z rozrządem oczywiscie zmieniasz płyny, filtry, świece, dobrze jest zmienic paski (alternator, klima) i ogólnie poogldac auto i zrobicto co trzeba. To tak na marginesie :D
W okoliach 200.000 zmień tez pomp wody - dla EJ2 to standardowa wymiana i najelpiej zmienic razem z rozrządem nawet przy 180.00.

ps.2. jest nas troche sympatyków qpet EJ2 wiec jakby co to pisz na priv albo na GG. Pomożemy jak bedziemy umięli :)

KRooL
30-10-06, 02:27
Hehe... Miło jest wiedziec, ze można liczyc na suport! :D

Filtry i swiece?
A jakie są kanony wymiany?
Filtr powietrza juz zmieniłem, bo to taniocha, ale swiec i filtru paliwa jeszcze nie... Myslisz, ze juz czas? :-)

Piotrek Klag
30-10-06, 08:35
Hehe... Miło jest wiedziec, ze można liczyc na suport! :D

Filtry i swiece?
A jakie są kanony wymiany?
Filtr powietrza juz zmieniłem, bo to taniocha, ale swiec i filtru paliwa jeszcze nie... Myslisz, ze juz czas? :-)
nie patrz naczas tylk to wynikaz faktu "kupiłem auto" - świce masz napisane na obudowie rozrżądu - zresztą zobacz wszystkie moje posty - gdzies poisałem dokladnie jakie do EJ2 sa....

Filtr paliwa tez bo to chwilka roboty.

Poczytaj na forum w archiwum co ludzie zmieniają po kupnie auta - zastosuj sie do tych rad a długo bezawaryjnie pojeździsz.

Jedno jest pewne - zacznij od oleju i filtru oleju - ale to jest chyba oczywiste:!:

KRooL
30-10-06, 11:54
Olej i filtr był wumieniony od razu... :-)

Dobra, thx!

EOT!