Zobacz pełną wersję : Problem z moja Honda
Siema , mam problem wymienialem wczoraj uszczelke pod glowica bo Honda grzala mi sie i wywalalo wode ze zbiorniczka , a wiec po skreceniu wszystkiego i odpaleniu odrazu polecial , bialo-siwy dym i tak przez 5min ,przejechalem sie wrocilem i odrazu wywalalo mi wode ze zbiorniczka wentylator wlancza sie ale jak zgasze to odrazu sie wylancza , a jak przekrece zaplon to chodzi ,i caly czas leci dym :/ co moze byc nie tak uklad odpowietrzony , (wymienilem , uszczelke, termostat , płyn,olej, uszczelniacze, i byla planowana glowica )
jak dla mnie spartolona robota i coś źle poskładane.
glowica byla dokrecana na 30Nm tak jak pisalo na opakowaniu z uszczelki i poznej na 68Nm
Skoti ma racje niestety pewnie cos poszlo nietak....
Czy wszystko zostalo oszyszczone dokladnie.. Blok
a wiec tak dym ma prawo leciec na poczatku jesli np: kolektory upieprzyles olejem to musi sie on wypalic
jaka masz uszczelke ???? i ile dales jesli metalowa czy ja smarowales smarem
nie musi to byc wina uszczelki (zle skreconej) ponieaz dlaczego by mial dymic raczej bys mial na nowo objawy budyniu
sprawdz czy dobrze odpowietrzyles uklad chlodzenia
skad wiesz ze to akurat byla uszczelka pod glowica ze ci sie grzal ???? miales budyn w chlodnicy albo w oleju ???? moj tez sie grzeje a uszczelka mam wszystko dobre i swierzo po remoncie
woda tez ci bedzie parowac jak wywali z chlodnicy opisz dokladniej problem - z kad sie dymi, dlaczego zmieniales uszczelke, czy dales do sprawdzenia glowice na szczelnosc