PDA

Zobacz pełną wersję : sprzęgło, wydech proszę o pomoc

wrona400
21-07-10, 00:01
proszę o pomoc. chcę kupić Honde Civic 1.4 gaz 97. i gdy nią jechałem nie do końca byłem pewien niektórych rzeczy.bo szczerze nie bardzo się znam na sprawach technicznych. Po pierwsze sprzęgło bardzo wysoko bierze prawdę mówiąc początkowo nie potrafiłem nią ruszyć. PO drugie na wybojach czy przy rozbujaniu go w skrzypi coś w zawieszeniu z przodu. No i ostatnia rzecz kiedy spadają obroty coś strzela w wydechu. Możecie mi doradzić co to jest. Niestety nie miałem dziś okazji jej sprzawdzić na diagnostyce i nie wiem czy opłaca mi się jutro znowu tam jechać. Zdziwiło mnie że koleś kupił ją miesiać temu i sprzedaje podobno bo kupił inny samochód.

Tiga
21-07-10, 02:01
Mi to wyglada na mine, lepiej znajdzi inny samochod co nie bedzie mial tych usterek. co do sprzegla to moze byc jedynie zapowietrzone, no ale nie bralo by wtedy wysoko (moze jest skonczone), skrzypiec moze sworzen w zawiasie z przodu, lub pare innych rzeczy. Jezeli strzela to bardzo nie dobrze, cos sie niedobrego dzieje z instalacja gazowa lub instalacja elektryczna silnika. Szukaj innego auta, bo na mine nie trudno sie wje.ac ;/

zakit
21-07-10, 09:32
sprzeglo jest na koncu, skrzypi cos w zawiasie czyli jakis sworzen pewnie

gdyby sprzeglo bylo zapowietrzone to by wpadalo w podloge.