Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tuleje metalowo-gumowe

mattro
20-07-10, 22:59
Witam mam pytanie o jakość tulei metalowo-gumowych gdyż mam okazję kupić takie części firmy Yamato i Oyodo i nie wiem czy posiadają one dobrą jakość. Po prostu czy warto je kupić ??

wunat
20-07-10, 23:00
yamato nie polecam, drugich nie znam...

wojti
20-07-10, 23:34
powiem Ci tak, jeśli masz zamiar zrobić to na krótko (tzn na rok) to kup yamato czy nok, ale jeśli chcesz żeby Ci to posłużyło to tylko oem, z autopsji wiem że jeśli tuleje do zawiasu to tylko oem inne padają po roku, nie warto oszczędzać. OEM są zupełnie inaczej wykonane niż tandetne zamienniki a do naszych hanek nie ma dobrych zamienników tulejek.

mattro
20-07-10, 23:43
No ok tylko te tulejki są kupione w ASO i podobno to są OEM tak słyszałem. Ale nie jestem pewien więc się pytam na forum.

demonobiker
21-07-10, 13:14
oyodo sa zarabiste kupuje je do siebie i bez zadnego stresu wytrzymuja na cukierkach oyodo zrobilem juz 60tys km

jakieś 9 miesięcy temu wymieniałem też drążki kierownicze z oyodo i też nic si z nimi nie dzieje pomijając fakt iż całe zawieszenie mam oyodo i 555

ALUS
21-07-10, 14:45
Z doświadczenia wiem ze cukierki wymieniane na zamienniki wytrzymywały nieco ponad rok.
Później kupiłem niby wzmocnione to niewytrzymały nawet pol roku.
Skonczylo sie na zakupie oryginalnych w ASO i juz kolo roku i nie ma zadnych problemow.
Jak cukierki to tylko Hondowskie.

skolopendra
21-07-10, 15:58
Witam mam pytanie o jakość tulei metalowo-gumowych

takie rzeczy to tylko z aso ,nie poleca się zamienników