Zobacz pełną wersję : Tuleje metalowo-gumowe
Witam mam pytanie o jakość tulei metalowo-gumowych gdyż mam okazję kupić takie części firmy Yamato i Oyodo i nie wiem czy posiadają one dobrą jakość. Po prostu czy warto je kupić ??
yamato nie polecam, drugich nie znam...
powiem Ci tak, jeśli masz zamiar zrobić to na krótko (tzn na rok) to kup yamato czy nok, ale jeśli chcesz żeby Ci to posłużyło to tylko oem, z autopsji wiem że jeśli tuleje do zawiasu to tylko oem inne padają po roku, nie warto oszczędzać. OEM są zupełnie inaczej wykonane niż tandetne zamienniki a do naszych hanek nie ma dobrych zamienników tulejek.
No ok tylko te tulejki są kupione w ASO i podobno to są OEM tak słyszałem. Ale nie jestem pewien więc się pytam na forum.
demonobiker
21-07-10, 13:14
oyodo sa zarabiste kupuje je do siebie i bez zadnego stresu wytrzymuja na cukierkach oyodo zrobilem juz 60tys km
jakieś 9 miesięcy temu wymieniałem też drążki kierownicze z oyodo i też nic si z nimi nie dzieje pomijając fakt iż całe zawieszenie mam oyodo i 555
Z doświadczenia wiem ze cukierki wymieniane na zamienniki wytrzymywały nieco ponad rok.
Później kupiłem niby wzmocnione to niewytrzymały nawet pol roku.
Skonczylo sie na zakupie oryginalnych w ASO i juz kolo roku i nie ma zadnych problemow.
Jak cukierki to tylko Hondowskie.
skolopendra
21-07-10, 15:58
Witam mam pytanie o jakość tulei metalowo-gumowych
takie rzeczy to tylko z aso ,nie poleca się zamienników