Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Obroty nieładnie spadają...

wydma8
20-07-10, 22:19
Panowie mam problem.

W momencie zrzucenia lewarka zmiany biegów na luz obroty spadają mi do ok 200-300, wrażenie takie że zaraz autko zgaśnie, niefajna sprawa tym bardziej że w niedziele czeka mnie długa trasa...obroty spadają a później po paru sekundach powolutku wskakują na ok 800.

Problem ten pojawia się niezależnie czy ruszam kierownicą, czy są włączone światła czy nie, czy hamuje lub mam włączone radio...

Akumulator zmieniony parę miesięcy temu, na tą chwile będę próbował wyczyścić silniczek krokowy...

...natomiast może ktoś z Was miał podobny przypadek, silnik d14a4, jeśli tak to proszę napiszcie co było przyczyną owych obrotów.

A może podpięcie do komputera wskaże błąd, co o tym sądzicie?

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.

nielat
20-07-10, 22:51
ja już długo walcze z tym objawem ale póki co zadnego rozwiązania nie znalazłem... też jestem po czyszczeniu wszystkiego....

wydma8
20-07-10, 23:07
Dobry ziom na gg mi pisze ze w tym silniku jest krokowy zintegrowany w przepustnicy i zebym wyczyscil kanaly w przepustnicy...ma ktos moze manuala jak to ogarnac??

drakaa
21-07-10, 09:27
Ja u siebie też miałem podobnie, z tym że u mnie zaczęło się to dziać po wyczyszczeniu przepustnicy. Obroty wariowały góra dół nawet nie naciskając na gaz. Byłem u paru magików elektryków i większość obstawiała za czujniki położenia przepustnicy.
Ale że mi się nudziło postanowiłem się pobawić i wziąłem się za regulację śruby, która podtrzymuje to kółko na które zaczepiona jest linka. I co się okazało że jak zacząłem skręcać to obroty nagle spadły, nie dostawał już lewego powietrza i wszystko wrociło do normy.

Spróbuj u siebie też podkręcić tą śrubką, ona jest na imbus... może pomoże

skolopendra
21-07-10, 20:09
Spróbuj u siebie też podkręcić tą śrubką, ona jest na imbus... może pomoże

ta śrubka wymaga precyzyjnej regulacji ,więc zalecam ostrożność